Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Pfizer-BioNTech: Ξεκινούν οι δοκιμές για συνδυαστικό εμβόλιο κατα της γρίπης και του κορονοϊού

Η BioNTech θα αναλάβει να ελέγξει αν το εμβόλιο είναι αβλαβές, την ανοσολογική απόκριση που παρέχει και το επίπεδο της βέλτιστης δόσης ενός συνδυαστικού υποψήφιου εμβολίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Pfizer-BioNTech: Ξεκινούν οι δοκιμές για συνδυαστικό εμβόλιο κατα της γρίπης και του κορονοϊού EUROKINISSI

Την έναρξη κλινικής δοκιμής φάσης 1 ενός mRNA συνδυαστικού εμβολίου κατά της γρίπης και του κορονοϊού ανακοίνωσαν την Πέμπτη ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer και η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech, που ανέπτυξαν από κοινού ένα από τα mRNA εμβόλια κατά του Covid-19.

Τα δύο εργαστήρια έχουν ήδη παρασκευάσει το ένα από τα εμβόλια κατά της Covid με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο.

Ένα συνδυαστικό εμβόλιο με την τεχνολογία mRNA «θα μπορούσε να απλουστεύσει τις πρακτικές του εμβολιασμού εναντίον αυτών των δύο παθήσεων του αναπνευστικού, οδηγώντας εν δυνάμει σε μια καλύτερη εμβολιαστική κάλυψη για τις δύο ασθένειες», αναφέρει σε ανακοίνωση η Αναλίζα Άντερσον, επιστημονική διευθύντρια στην Pfizer.

Οι Pfizer και BioNTech επιχειρούν, όπως και άλλα εργαστήρια, να τελειοποιήσουν ένα συνδυαστικό εμβόλιο: η αμερικανική Moderna άρχισε την 1η φάση ενός εμβολίου κατά της γρίπης και της Covid, επιβεβαίωσε σήμερα Πέμπτη η εταιρεία στο περιθώριο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της του τριμήνου.

Pfizer-BioNTech

Freepik

Pfizer-BioNTech: Η περίοδος παρακολούθησης κάθε εθελοντή στις δοκιμές θα είναι έξι μήνες

Στα μέσα Οκτωβρίου, το αμερικανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας Novavax ανακοίνωσε από την πλευρά του τα «θετικά αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής φάσεων 1 και 2» για ένα υποψήφιο εμβόλιο αυτού του τύπου.

Η BioNTech, η οποία έχει την έδρα της στο Μάιντς της δυτικής Γερμανίας, θα αναλάβει να ελέγξει αν το εμβόλιο είναι αβλαβές, την ανοσολογική απόκριση που παρέχει και το επίπεδο της βέλτιστης δόσης ενός συνδυαστικού υποψήφιου εμβολίου «στρατολογώντας» 180 υγιείς εθελοντές ηλικίας από 18 ως 64 ετών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση. Η περίοδος παρακολούθησης κάθε εθελοντή θα είναι έξι μήνες.

Το αγγελιοφόρο RNA επιτρέπει να δίνεται εντολή στα ανθρώπινα κύτταρα να παράγουν πρωτεΐνες που είναι παρούσες στον ιό ώστε να συνηθίζει το ανοσολογικό σύστημα να τον αναγνωρίζει και να τον εξουδετερώνει.

Η φάση της δοκιμής θα χρησιμεύσει ώστε να ανιχνευθεί «η δυνατότητα των εμβολίων mRNA να στοχοθετούν περισσότερους από έναν παθογόνο παράγοντα», δήλωσε ο Ουγούρ Σαχίν, πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της BioNTech, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ