Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2022

Πήγε στον τάφο του παππού του αλλά τον είχε πουλήσει η Εκκλησία – Είδε στην πλάκα άλλο όνομα

Ο εγγονός του φαίνεται να προσανατολίζεται στην νομική διεκδίκηση των δικαιωμάτων επί του ιδιόκτητου μνήματος που πουλήθηκε.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πήγε στον τάφο του παππού του αλλά τον είχε πουλήσει η Εκκλησία – Είδε στην πλάκα άλλο όνομα neakriti.gr

Τον τάφο του παππού του θέλησε να επισκεφτεί ένας Κρητικός ο οποίος όταν έφτασε στο νεκροταφείο ήρθε αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς όπως πληροφορήθηκε φιλοξενούσε άλλον νεκρό.

Το σοκ ήταν μεγάλο για τον άνδρα που έβλεπε στην πλάκα του τάφου το όνομα ενός άλλου ανθρώπου. Και όταν αναζήτησε να μάθει τι έχει συμβεί τότε πληροφορήθηκε ότι ο τάφος είχε πουληθεί σε άλλον ιδιοκτήτη.

Ο εγγονός ζει μόνιμα με την οικογένειά του στην Αθήνα και επισκεπτόταν κάθε Πάσχα και κάθε καλοκαίρι αφήνοντας μερικά λουλούδια στον οικογενειακό τάφο.

Τότε διαπίστωσε ότι ο τάφος είχε δοθεί για χρήση σε άλλη οικογένεια που είχε προσφάτως μάλιστα θάψει τον νεκρό της. Αμέσως έσπευσε στους διαχειριστές του νεκροταφείου και όπως έχει καταγγείλει οι διαχειριστές που είναι η Ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου στο Ρέθυμνο τον ενημέρωσαν ότι ο τάφος είχε πωληθεί αντί μεγάλου τιμήματος και πως οι νέοι ιδιοκτήτες γνωρίζουν που φυλάσσονται τα οστά των προγόνων του.

Η οικογένεια του Κώστα Δασκαλάκη όπως αναφέρει η καταγγελία του είχε στην ιδιοκτησία της τον τάφο από το 1947 και φυσικά κανένας από τους διαχειριστές του νεκροταφείου δεν διασφάλισε την τύχη των οστών.

Ο εγγονός του φαίνεται να προσανατολίζεται στην νομική διεκδίκηση των δικαιωμάτων επί του ιδιόκτητου μνήματος που πουλήθηκε όμως η Ενορία τον ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να του δώσει έγγραφα πριν την παρέλευση των επόμενων πέντε μηνών.

Το θέμα φαίνεται ότι έχει ήδη φτάσει σε γνώση της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ