Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Σχέδιο συγκάλυψης από τη ΝΔ σε ζωντανή μετάδοση

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για μεθοδεύσεις της ΝΔ με στόχο την προστασία του Γιώργου Ξυλούρη στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Σχέδιο συγκάλυψης από τη ΝΔ σε ζωντανή μετάδοση voulitv

«Με ακόμη μία μεθόδευση, η πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής αποφάσισε να καλύψει τον “γαλάζιο” πρωταγωνιστή του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γιώργο Ξυλούρη», υποστηρίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας τα σημερινά τεκταινόμενα στην εξεταστική. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Γ. Ξηλούρης καθοδηγήθηκε πολιτικά για να τηρήσει «το νόμο της σιωπής».

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι «η ΝΔ επέλεξε να αποστείλει στον εισαγγελέα τα πρακτικά της συνεδρίασης αντί να κινήσει τη διαδικασία του αυτοφώρου, με τη σύλληψη του μάρτυρα που παρανόμως επικαλέστηκε το δικαίωμα σιωπής, χωρίς να έχει την ιδιότητα υπόπτου ή κατηγορούμενου, υποβαθμίζοντας έτσι τη λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία διαθέτει ανακριτικές αρμοδιότητες».

Προσθέτουν επίσης ότι «από την αρχή της συνεδρίασης ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε ζητήσει την εφαρμογή της διαδικασίας αυτοφώρου, διαπιστώνοντας την εν εξελίξει μεθόδευση της ΝΔ για να προστατεύσει τον Ξυλούρη», τονίζοντας πως η πρόταση αυτή στηρίχθηκε και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Καταλήγουν λέγοντας: «Τελικά, οι μάσκες έπεσαν και το σχέδιο συγκάλυψης της ΝΔ – κατόπιν εντολής του Μεγάρου Μαξίμου – εφαρμόστηκε για άλλη μια φορά, μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ