Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Πικραμμένος για Κουφοντίνα: “Αδιέξοδο στην απονομή της δικαιοσύνης δεν υπάρχει, λύση θα βρεθεί”

"Άριστη η συμπεριφορά της δικαιοσύνης σε θεσμικό επίπεδο" ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος για την υπόθεση Κουφοντίνα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πικραμμένος για Κουφοντίνα: “Αδιέξοδο στην απονομή της δικαιοσύνης δεν υπάρχει, λύση θα βρεθεί”

«Άριστη» χαρακτήρισε την «συμπεριφορά της δικαιοσύνης σε θεσμικό επίπεδο» για την υπόθεση Κουφοντίνα, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος  μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Καθρέπτης» του Χρήστου Μιχαηλίδη και συμπλήρωσε ότι «αδιέξοδο στην απονομή της δικαιοσύνης δεν υπάρχει, λύση θα βρεθεί».

Ερωτηθείς για την υπόθεση Κουφοντίνα, αλλά και για την υπόθεση Λιγνάδη, ανέφερε: «Σημειώνω και υπογραμμίζω την άριστη συμπεριφορά της δικαιοσύνης σε θεσμικό επίπεδο αυτές τις ημέρες. Πραγματικά οι δικαστικοί λειτουργοί, παρόλο που δέχθηκαν επιθέσεις ή προκλήσεις και εκ των έσω και εκ των έξω, αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με ψυχραιμία, με αντικειμενικότητα και με ευαισθησία. Πραγματικά χαιρετίζω και ευχαριστώ τους συναδέλφους μου για τη συμπεριφορά τους αυτή. Νιώθω ότι η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων».

Ειδικά για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και για το αν μπορούσε να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να διεκδικήσει εκεί το αίτημά του ή όχι, ο κ. Πικραμμένος τόνισε ότι «όντως μπορεί να υπάρχουν αδιέξοδα σε θέματα αρμοδιότητας δικαστηρίων, αλλά αδιέξοδο στην απονομή της δικαιοσύνης δεν υπάρχει, λύση θα βρεθεί. Και πιστεύω ότι η δικαιοσύνη ήταν μονόδρομος σε αυτή την ιστορία. Δεν υπήρχε άλλος δρόμος για να αποκτήσει ο Κουφοντίνας τα όποια δικαιώματα θεωρούσε ότι είχε. Δηλαδή δεν υπήρχε άλλος τρόπος να ενεργήσει, ο μόνος θεμιτός και θεσμικός τρόπος ήταν μέσω της δικαιοσύνης. Το δικαστήριο θα αποφανθεί. Θέλω να επαναλάβω ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Πηγή: ΕΡΤ

.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ