Πισπιρίγκου-Ζάρδας: “Mόνο το δικαστήριο θα κρίνει αν αποδείχθηκε εγκληματική ενέργεια μετά το πόρισμα” – “Πόλεμος” ιατροδικαστών – ΒΙΝΤΕΟ

"Αν ήταν δολοφόνος η Ρούλα Πισπιρίγκου θα ζητούσε ιατροδικαστική για τη Μαλένα;" αναρωτήθηκε ο συνήγορος της προφυλακισμένης μητέρας

NEWSROOM
Πισπιρίγκου-Ζάρδας: “Mόνο το δικαστήριο θα κρίνει αν αποδείχθηκε εγκληματική ενέργεια μετά το πόρισμα” – “Πόλεμος” ιατροδικαστών – ΒΙΝΤΕΟ

Εξακολουθεί να συγκλονίζει η υπόθεση-θρίλερ στην Πάτρα για τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου με την προφυλακισμένη μητέρα να επιμένει στην αθωότητά της όπως είπε ο Κωνσταντίνος Ζάρδας ενώ καθημερινά νέα στοιχεία έρχονται στο φως μετά και τη δημοσιοποίηση του πορίσματος των ιατροδικαστών Καρακούκη-Καλόγρηα, που αποδίδουν τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας σε ασφυξία όπως έγραψε το dikastiko.gr

pelop.gr

Πάτρα-Ζάρδας: “Mόνο το δικαστήριο θα κρίνει αν αποδείχθηκε εγκληματική ενέργεια μετά το πόρισμα”

Στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας για το νέο ιατροδικαστικό πόρισμα , ξεκαθαρίζοντας πως «άλλο να λέμε αποδείχθηκε η εγκληματική ενέργεια, άλλο να λέμε ότι υπάρχει ένδειξη από το πόρισμα».

«Αν αποδείχθηκε ή όχι είναι αρμόδιο να το κρίνει μόνο το αρμόδιο δικαστήριο», διευκρίνισε.

Ο νομικός αντιπαράβαλλε το γεγονός ότι, «σε χρόνο άμεσο μετά τους θανάτους, είχαμε ιατροδικαστές και παθολογοανατόμο που εξέτασαν τις σορούς των παιδιών», τονίζοντας ότι, είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αμφισβητούμε.

Σχολιάζοντας τις διαφωνίες της ιατροδικαστού με την παθολογοανατόμο είπε πως, «με τέτοιες διαφωνίες δεν μπορούμε καν να πούμε ποιος είναι ο ένοχος, αλλά αν υπάρχει ένοχος».

Ο Κ .Ζάρδας υπογράμμισε με έμφαση ότι, ήταν η ίδια η κατηγορουμένη που δεν ήταν ικανοποιημένη από το πόρισμα που αφορούσε στη Μαλένα, αφού μίλαγε για ηπατική ανεπάρκεια, χωρίς να λέει πού οφείλεται» και ήταν εκείνη που «ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα και είπε πως εμένα δεν με ικανοποιεί το πόρισμα».

Πάτρα-Ζάρδας: “Αν ήταν δολοφόνος θα ζητούσε ιατροδικαστική για τη Μαλένα;”

«Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο ένας δολοφόνος όπου γίνεται μία ιατροδικαστική έκθεση και λέει πως δεν υπάρχει δολοφονία, επιδιώκει να επανέλθουν οι Αρχές στο πόρισμα που την αθωώνει. Ένας δολοφόνος δεν θα ανακινούσε ποτέ το θέμα», κατέληξε.

Πάτρα-Ζάρδας: Κόντρα μεταξύ των γιατρών και ιατροδικαστών για τον θάνατο της Ίριδας

Με φόντο την πληροφορία ότι αναμένεται παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης για πειθαρχικό έλεγχο που θα διερευνήσει τυχόν αμέλειες, πόλεμος έχει ξεσπάσει ήδη ανάμεσα στην παθολογοανατόμο και την ιατροδικαστή που εξέτασαν την μικρή Ίριδα.

H προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει στην αθωότητά της, ο Μάνος Δασκαλάκης λέει ότι δεν αιφνιδιάστηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ζητεί πειθαρχικό έλεγχο για τα πρώτα, λανθασμένα πορίσματα των θανάτων της Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Η παθολογοανατόμος Αντιγόνη Μητσέλου εξέτασε πρώτη τα όργανα της Ίριδας, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα συνέταξε την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της Ίριδας και η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή στην Μαλένα.

«Πόλεμος» δηλώσεων μετά την απόλυτη ανατροπή

Σε αυτό το πλαίσιο, οι γιατροί που έβγαλαν τα αρχικά πορίσματα έχουν επιδοθεί σε πόλεμο δηλώσεων, 15 μήνες μετά τον χαμό της Ίριδας.

«Είμαι καλή παθολογοανατόμος και περιέγραψα όλα τα ευρήματα που είναι ίδια με αυτά που βρήκαν στην Αθήνα. Η κυρία αυτή (Αγγελική Τσιόλα) έπρεπε να συγκρίνει, τα δικά της ευρήματα με τα δικά μου και να γράψει την αιτία θανάτου. Εγώ δεν ευθύνομαι για την αιτία θανάτου. Η απόφαση και η ευθύνη της απόφασης είναι του ιατροδικαστή που έχει αναλάβει το περιστατικό» ανέφερε η Αντιγόνη Μητσέλου μιλώντας στο LIVE NEWS.

Η Αντιγόνη Μητσέλου μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS υπεραμύνθηκε των ενεργειών της τον Μάρτιο του ΄21 λέγοντας ότι όταν ρωτώντας επίμονα την Αγγελική Τσιόλα τι νεκροψιακά και τι νεκροτομικά ευρήματα είχε εντοπίσει, εκείνη της απαντούσε τίποτα.

«Τίποτα, τίποτα, δεν ανέφερε τίποτα. Το μόνο που μου είπε και γι’ αυτό έκανα φύλλο και φτερό την καρδιά είναι μου λέει, το πρώτο παιδάκι πέθανε από ανακοπή. Όταν ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία που όλοι με ρώτησαν για τον φλεβόκομβο εγώ δεν είπα τίποτα για τα υπόλοιπα ευρήματα για να μην εκθέσω. Λοιπόν όχι, τώρα είναι καιρός και εγώ να ανταποδώσω κατά κάποιο τρόπο» συμπλήρωσε η κυρία Μητσέλου.

Η απάντηση Τσιόλα

Η Αγγελική Τσιόλα, δήλωσε πως η αναγραφόμενη αιτία θανάτου τότε, ήταν πρωτοβουλία της Αντιγόνης Μητσέλου.

«Η κυρία Μητσέλου είχε όλες τις πληροφορίες, επέμενε στο σπάνιο εύρημά της, και συνέδεσε όλα τα ευρήματα των λοιπών οργάνων με τη συγκεκριμένη σπάνια παθολογική οντότητα. Πήρε, επίσης, την πρωτοβουλία και έθεσε η ίδια το συγκεκριμένο εύρημα ως αιτία θανάτου» ανέφερε από την πλευρά της η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα.

ΒΙΝΤΕΟ: ΑΝΤ1/ MEGA

.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ