Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Πλαστογράφησε τη διαθήκη ηλικιωμένης γυναίκας και εμφανίστηκε ως κληρονόμος περιουσίας 3,8 εκατ. ευρώ

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πλαστογράφησε τη διαθήκη ηλικιωμένης γυναίκας και εμφανίστηκε ως κληρονόμος περιουσίας 3,8 εκατ. ευρώ Unsplash

Συνελήφθη με ένταλμα που εκκρεμούσε σε βάρος του ένας 69χρονος ο οποίος αναζητούνταν για απάτη και πλαστογραφία με το περιουσιακό όφελος να υπολογίζεται ότι ξεπερνάει το ποσό των 120.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 69χρονος φέρεται να πλαστογράφησε ιδιόχειρη διαθήκη ηλικιωμένης, εμφανιζόμενος ψευδώς ο ίδιος ως νόμιμος κληρονόμος, αντί του Ελληνικού Δημοσίου που ήταν ο κατά το νόμο αποδέκτης της κληρονομιάς.

Μετά το θάνατο της γυναίκας, ο κατηγορούμενος εμφάνισε τη διαθήκη ως γνήσια, επιτυγχάνοντας τη δημοσίευση της. Έτσι, περιήλθε στην κυριότητα του η ακίνητη περιουσία της θανούσας, η οποία ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 3.800.000 ευρώ.

Συνελήφθη για απάτη και πλαστογραφία: Ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 7-4-2023 στο Πέραμα, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών και στοχευμένων αναζητήσεων, 69χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα για απάτη και πλαστογραφία με περιουσιακό όφελος άνω των 120.000 ευρώ.

Ειδικότερα, ο 69χρονος πλαστογράφησε ιδιόχειρη διαθήκη υπερήλικης γυναίκας, εμφανιζόμενος ψευδώς ο ίδιος ως νόμιμος κληρονόμος, αντί του Ελληνικού Δημοσίου που ήταν αποδέκτης της κληρονομιάς σύμφωνα με το νόμο.

Μετά το θάνατο της, εμφάνισε τη διαθήκη ως γνήσια, επιτυγχάνοντας τη δημοσίευση της. 

Έτσι, περιήλθε στην κυριότητα του η ακίνητη περιουσία της θανούσας, η οποία ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 3.800.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ