Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Πλεύρης: Απόλυση και πρόστιμο 5.000€ σε όσους εκδίδουν και σε όσους λαμβάνουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού – ΒΙΝΤΕΟ

Το σύστημα δεν παραβιάζεται.Παραβιάζεται μόνο αν υπάρχει κάποιος επίορκος ο οποίος έχει τους κωδικούς και μπαίνει στο σύστημα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πλεύρης: Απόλυση και πρόστιμο 5.000€ σε όσους εκδίδουν και σε όσους λαμβάνουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Για το θέμα της “καταιγίδας” των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού μίλησε το βράδυ της Πέμπτης ο Υπουργός Υγείας ο οποίος τόνισε πως όσοι εκδίδουν ή λαμβάνουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα τιμωρούνται με απόλυση και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Πλεύρης: Απόλυση και πρόστιμο 5.000€ για πλαστά πιστοποιητικά

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε μιλώντας στο ΜEGA, «το σύστημα έκδοσης πιστοποιητικών είναι αρκετά ασφαλές ως πολύ ασφαλές. Και η λειτουργία του δεν έθεσε σε κίνδυνο το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Σε οποιαδήποτε περιοχή μιλάμε, μιλάμε για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Το σύστημα δεν παραβιάζεται.

Παραβιάζεται μόνο αν υπάρχει κάποιος επίορκος ο οποίος έχει τους κωδικούς και μπαίνει στο σύστημα. Και χάρη στις άμυνες του συστήματος μπορούμε να βρούμε αυτές τις περιπτώσεις» σημείωσε, κάνοντας λόγο ότι υπάρχουν λίγες περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

«Κάνουμε ελέγχους όπου αναφέρονται ύποπτα περιστατικά. Δημιουργούσαμε ένα πλαίσιο να μην είναι ελκυστικό» υπογράμμισε, λέγοντας ότι όταν κάποιος δρα όπως η υπάλληλος, στον Παλαμά της Καρδίτσας «μας μπαίνουν και υποψίες ότι υπάρχει και άλλο κίνητρο», εννοώντας τη χρηματική αμοιβή.

Απόλυση και πρόστιμο 5.000€ σε όσους εκδίδουν και σε όσους λαμβάνουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού

«Η ΕΔΕ οδηγεί σε απόλυση, αν κριθεί ότι κάνει αυτή την πράξη. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις, η μοναδική ποινή που υπάρχει είναι απόλυση και ποινή 5.000 ευρώ. Και σε αυτόν που δίνει το πιστοποιητικό και σε αυτόν που το λαμβάνει» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έκανε λόγο, ότι οι ανεμβολίαστοι ιδιώτες γιατροί δεν θα επιτρέπεται να εμβολιάζουν κόσμο. Ακόμα, υποστήριξε, ότι όσοι βγαίνουν σε αναστολή δεν χάνουν την δουλειά τους.

«5350 υγειονομικοί βγήκαν σε αναστολή. Αντιστοιχεί στο 5% του ΕΣΥ. Το μέτρο της υποχρεώτικοτητας απέδωσε. Προφανώς υπάρχει και ένα τμήμα κόσμου που δεν θα εμβολιαστεί. Λόγω αναστολών, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα σε γιατρούς και νοσηλευτές, πολύ μικρότερο από αυτό που φανταζόμασταν. Προσπαθούμε με μετακινήσεις, να δούμε τα κενά, να τα καλύψουμε για τρεις μήνες τα κενά. Προφανώς θα δημιουργηθούν αρρυθμίες όταν φεύγουν 5.300 άτομα. τις καλύπτουμε με προσλήψεις και μετακινήσεις» δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Πλεύρης: Απόλυση και πρόστιμο 5.000€ για πλαστά πιστοποιητικά

eurokinissi

Έκανε λόγο, μάλιστα, ότι απέδωσε το μέτρο «δεύτερης ευκαιρίας» στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. «Εμβολιάστηκαν υγειονομικοί 1,2,3 Σεπτεμβρίου αρκετοί υγειονομικοί. Πίστευαν ότι η πολιτεία θα κάνει πίσω».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας, τόνισε ότι σέβεται όλους τους υγειονομικούς, ακόμα και αυτούς που δεν εμβολιάστηκαν, γιατί έδωσαν έναν σκληρό αγώνα δύο χρόνια για να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

«Όμως, δεν σέβομαι αυτόν που με παράνομη πράξη, προσπαθεί να δείξει ότι είναι εμβολιασμένος και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των άλλων».

Εμβολιαστικό πρόγραμμα

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, η Ελλάδα έχει το καλύτερο εμβολιαστικό σύστημα στην Ευρώπη. Στόχος, όπως είπε, είναι «να εμβολιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο γίνεται».

«Σήμερα το 90% στις ΜΕΘ, προέρχεται από το 33% που δεν έχει εμβολιαστεί» τόνισε ο υπουργός Υγείας, ενώ τέλος τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες.

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ