Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

ΠΟΕΔΗΝ: Θετικοί στον κορονοϊό επτά υγειονομικοί του ΑΧΕΠΑ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΠΟΕΔΗΝ: Θετικοί στον κορονοϊό επτά υγειονομικοί του ΑΧΕΠΑ

Εντοπίστηκαν την Τρίτη, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), επτά εργαζόμενοι του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, νοσηλευτές και γιατροί, να νοσούν από κορονοϊό.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος ζητά από τις διοικήσεις των νοσοκομείων να υποβάλλονται σε τεστ όλοι όσοι εισάγονται στα νοσοκομεία.

Όπως υποστηρίζει η ομοσπονδία «o αριθμός των υγειονομικών που νοσούν το μήνα Αύγουστο είναι… 59. Εκτός από τους επτά του ΑΧΕΠΑ, θετικός είναι ένας συνάδελφος στο Νοσοκομείο Κέρκυρας και ένας στο Κέντρο Υγείας Σπάτων. Οι νοσούντες υγειονομικοί γίνονται περισσότεροι με μεγαλύτερο ρυθμό από ό,τι στη κορύφωση της πανδημίας (Μάρτιο, Απρίλιο). Υπάρχουν νοσοκομειακές εστίες. Για να ελεγχθούν χρειάζεται βελτίωση των μέσων ατομικής προστασίας και τακτικά προληπτικά τεστ σε όλο το προσωπικό. Χορηγείται μια μάσκα το οκτάωρο που σε δυο ώρες είναι ακατάλληλη και ένα ζευγάρι γάντια… κομμωτηρίου για όλο το οκτάωρο. Αν είναι δυνατόν!».

Η ΠΟΕΔΗΝ μιλάει ακόμη και για το νοσοκομείο του Ρίου, νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό, «όπου ξέφυγε περιστατικό κορονοϊού και νοσηλεύτηκε στη δερματολογική κλινική ως χειρουργικό περιστατικό. Έξι εργαζόμενοι τραυματιοφορείς και νοσηλευτές σε καραντίνα. Τα ύποπτα κρούσματα στα ΤΕΠ αντιμετωπίζονται σε ακατάλληλο χώρο. Περνάνε μπροστά από άλλα επείγοντα περιστατικά. Η Διοίκηση άφαντη. Επιτακτική ανάγκη όλοι οι ασθενείς που εισάγονται στα νοσοκομεία θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ».

Πηγή: thestival.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ