Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Ποινή φυλάκισης σε ξενοδόχο για κατοχή όπλων και εκρηκτικών υλών

Ο 57χρονος, που δηλώνει συλλέκτης όπλων, υποστήριξε ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται έχει πλημμεληματική υπόσταση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ποινή φυλάκισης σε ξενοδόχο για κατοχή όπλων και εκρηκτικών υλών astynomia.gr

Ξενοδόχος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων,  καθως κρίθηκε ένοχος για οπλοκατοχή και εκρηκτικών υλών σε βαθμό πλημμελήματος. Αθώος κρίθηκε ένας κάτοικος Ρεθύμνου Κρήτης, συγκατηγορούμενός του.

Ο 57χρονος, που δηλώνει συλλέκτης όπλων, υποστήριξε ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται έχει πλημμεληματική υπόσταση.

Ξενοδόχος καταδικάστηκε: Το χρονικό

Στην κατοχή του, από τον έλεγχο που του έγινε, βρέθηκαν μεταξύ άλλων 20 κουτιά με πενήντα φυσίγγια το καθένα, των 7,65 browning, 8 φυσίγγια των 9mm, 20 φυσίγγια των 7,65 mm, 4 κενοί κάλυκες των 7,65 mm, 300 φυσίγγια μάρκας «MAGTECH» 9mm Luger, 16 φυσίγγια των 9mm, 77 φυσίγγια των 7,75 mm, 5 κάλυκες με την ένδειξη «32 S.W», 31 κάλυκες των 7,65 mm, 5 φυσίγγια με την ένδειξη «32 S.W», 1 φυσίγγιο των 9mm, 1 φυσίγγιο με την ένδειξη «43».

Διαμετρήματα φυσιγγίων, που βρέθηκαν στην κατοχή του, απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται σε αγώνες πρακτικής σκοποβολής και ουδέποτε έχουν προμηθευτεί τέτοια διαμετρήματα οι τοπικοί σύλλογοι πρακτικής σκοποβολής.

Ξενοδόχος καταδικάστηκε

freepik

Ο ξενοδόχος διατείνεται ακόμη ότι του είχε δοθεί ως δώρο εκρηκτική ύλη «Τ.Ν.Τ.», βάρους 385 γραμμ., από ένα άτομο που εργαζόταν στην διαπλάτυνση του οδικού δικτύου Σπόων – Ολύμπου, ο οποίος του πώλησε έναντι ευτελούς τιμής δύο από τα τέσσερα πιστόλια που κατείχε.

Στο πλαίσιο της κυρίας ανάκρισης κατασχέθηκαν και ελέγχθηκαν μεταξύ άλλων το καταγραφικό του κυκλώματος εσωτερικής μαγνητοσκόπησης του ξενοδοχείου του. Από τον έλεγχο, που έγινε στο βίντεο, διαπιστώθηκε ότι είχε την 4η Μαΐου 2015 στο ξενοδοχείο του συνάντηση με τον Κρητικό πρόεδρο Σκοπευτικού Ομίλου, ο οποίος του επέδειξε μια σιδερένια βαλίτσα, η οποία είχε ένα τυφέκιο, 3 πιστόλια και ένα περίστροφο.

Ο ξενοδόχος ισχυρίστηκε ότι αγόρασε τα φυσίγγια από σκοπευτές, που διέμεναν στο ξενοδοχείο του και είχαν έλθει στη Ρόδο πριν 6-7 χρόνια για να συμμετάσχουν σε τοπικό πρωτάθλημα ενώ εμπλοκή του Κρητικού δεν προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία.

ΠΗΓΗ: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ