Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2022

Ποιος δικαστικός λειτουργός θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ε.Ε.

Προθεσμία μέχρι τις 7 Απριλίου για την υποβολή αιτήσεων. Τι ορίζει ανακοίνωση του Αρείου Πάγου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ποιος δικαστικός λειτουργός θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Άρειος Πάγος: Στη διαδικασία ορισμού ενός δικαστικού λειτουργού, με βαθμό πρωτόδικη και άνω, για να αναλάβει καθήκοντα στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για μία τριετία αναφέρεται ανακοίνωση του Αρείου Πάγου.

Άρειος Πάγος

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η ανακοίνωση απευθύνεται στους Προέδρους των Τριμελών Συμβουλίων Διεύθυνσης των Εφετείων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά και τους Διευθύνοντες τα λοιπά Εφετεία της χώρας, προκειμένου να ενημερωθούν οι δικαστικοί λειτουργοί της υπηρεσίας τους, που ενδιαφέρονται να υπηρετήσουν με απόσπαση στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία.

Ειδικότερα, γνωστοποιείται ότι επίκειται η «σύγκληση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου πολιτικής και ποινικής Δικαιοσύνης, προκειμένου να οριστεί ένας δικαστικός λειτουργός, με βαθμό πρωτόδικη και άνω, για να αναλάβει καθήκοντα στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για μία τριετία, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου 51 του ν. 1756/1988, όπως ισχύει».

Άρειος Πάγος

Freepik

Άρειος Πάγος: Τα προσόντα που απαιτούνται 

Όπως σημειώνεται, τα προσόντα που απαιτούνται για τη θέση αυτή είναι:

α) κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο ποινικό δίκαιο,

β) καλή γνώση του δικαίου της Ε Ε ,

γ) εμπειρία στη λειτουργία διεθνών οργανισμών,

δ) γνώση της γαλλικής και αγγλικής γλώσσας (σε άριστο επίπεδο της μίας και σε ικανοποιητικό της άλλης) και

ε) απόλυτη εξοικείωση με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή (χρήση Windows, Internet, e-mail).

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζεται πως «όσοι εκ των δικαστικών λειτουργών της υπηρεσίας σας, ενδιαφέρονται να υπηρετήσουν με απόσπαση στην παραπάνω υπηρεσία, θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στη διεύθυνση [email protected], μέχρι την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022. επισυνάπτοντας τα απαιτούμενα σχετικά πιστοποιητικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δικαστική δικαίωση από τον Άρειο Πάγο για συνταξιούχους: Έκανε “φτερά” η εφάπαξ αποζημίωση τους – Βρέθηκαν να έχουν… επενδύσει εν αγνοία τους σε ομόλογα- σκουπίδια Τι προτείνουν οι εισαγγελείς για την αξιολόγηση, τις προαγωγές και τον εισαγγελέα Αρείου Πάγου: Εθελούσια έξοδο από το Δικαστικό Σώμα την πρώτη 5ετία Ολόκληρη η απόφαση του Αρείου Πάγου που “έθαψε” το ελαφρυντικό του “σύννομου βίου” – Δεν αρκεί το λευκό ποινικό μητρώο για να σπάσουν τα ισόβια “Κινητικότητα” ειρηνοδικών: Θα δικάζουν υποθέσεις υπερχρεωμένων και σε άλλα ειρηνοδικεία, εκτός από αυτά που υπηρετούν -”Στοκ” 20.000 υποθέσεων σε Αθήνα-Πειραιά Ρίγη συγκίνησης στον Άρειο Πάγο: Οι γονείς του Άλκη Καμπανού συναντήθηκαν με την πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου – Κούγιας: Αυτό που έζησα ήταν συγκλονιστικό

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ