Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Politico: Νέα έρευνα για την Εύα Καϊλή μετά το Qatargate – Στο στόχαστρο οι μισθοί πρώην βοηθών της – ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με την έρευνα που ήδη είχε δημοσιευτεί η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή φαίνεται ότι χρωστάει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο "περίπου 100.000 ευρώ".

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Politico: Νέα έρευνα για την Εύα Καϊλή μετά το Qatargate –  Στο στόχαστρο οι μισθοί πρώην βοηθών της – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Το Politico αποκαλύπτει μία νέα ποινική έρευνα κατά της ευρωβουλευτή, Εύα Καϊλή σχετικά με ύποπτες πληρωμές που αφορούν τέσσερις πρώην βοηθούς που είχε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από το 2014 έως το 2020.

Politico για Εύα Καϊλή: Οι κατηγορίες που της αποδίδονται

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιστολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) προς την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, η Καϊλή βρίσκεται υπό έρευνα για τρεις ύποπτες δραστηριότητες: αν παραπλάνησε το Κοινοβούλιο σχετικά με την τοποθεσία και τις εργασιακές δραστηριότητες των βοηθών της, αν πήρε μερίδιο από τις αποζημιώσεις τους για δήθεν επαγγελματικά ταξίδια και αν πήρε επίσης μίζα από τους μισθούς των συνεργατών της.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων και σε αντίστοιχη έρευνα που διενεργήθηκε για την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή, Μαρία Σπυράκη, χωρίς, ωστόσο, να αποδεικνύονται τα όσα ερευνήθηκαν από τα έγγραφα που έχουν στα χέρια τους οι ευρωπαϊκές Αρχές.

Σύμφωνα με την έρευνα που ήδη είχε δημοσιευτεί η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή φαίνεται ότι χρωστάει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο “περίπου 100.000 ευρώ”.

Politico για Εύα Καϊλή

EUROKINISSI

Καθώς όλοι οι ύποπτοι για το Qatargate δεν κρατούνται πλέον και δεν υπάρχουν νέες συλλήψεις από τον Φεβρουάριο, η προσοχή στρέφεται τώρα στη νέα αυτή υπόθεση, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα. Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Καϊλή τελεί σε κατ’ οίκον περιορισμό από την Μεγάλη Παρασκευή και πλέον μάχεται για την αθωότητά της.

Μάλιστα, οι ευρωβουλευτές που ανήκουν στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Κοινοβουλίου θα συζητήσουν για την υπόθεση της Καϊλή και για πιθανή άρση της ασυλίας της, πίσω από κλειστές πόρτες για πρώτη φορά σήμερα Τρίτη.

“Η τρέχουσα έρευνα αφορά ισχυρές υποψίες για επανειλημμένη απάτη και/ή άλλες σοβαρές παρατυπίες”, ανέφερε η επικεφαλής εισαγγελέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Laura Kövesi για την επιστολή που είδε το Politico, η οποία εστάλη στο Κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο και ζητούσε την άρση ασυλίας των Καϊλή και Σπυράκη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ