Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Πολιτική σύγκρουση ξανά για τους εμβολιασμούς

Ν.Δ: Δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι με 2,5 - 3 εκατ. εμβολιασμούς είναι κοντά το τέλος της πανδημίας - "Η ΑΥΓΗ": Τα αποκαλυπτικά στοιχεία που καταρρίπτουν το success story της κυβέρνησης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πολιτική σύγκρουση ξανά για τους εμβολιασμούς

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σημειώνει ότι με 2,5-3 εκατ. εμβολιασμούς το μήνα, το τέλος της πανδημίας, έρχεται όλο και πιο κοντά κι αυτό δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

“Όπως κυνικά ομολόγησε η κ. Αχτσιόγλου o ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τηνπανδημία ως ευκαιρία γιατί η “κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την αριστερά. Αυτή την κεντρική στρατηγική υπηρετούν συντονισμένα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύοντας διαρκώς την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η χώρα να αφήσει πίσω της την πανδημία. Ακριβώς σε αυτή τη λογική κινείται και το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής, κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας τα πραγματικά δεδομένα και προσαρμόζοντάς τα στην γκρίζα πραγματικότητα που προσπαθούν να διαμορφώσουν για τη χώρα υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια” τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει εμβολιάσει και με τις δύο δόσεις του εμβολίου πάνω από το 11% του πληθυσμού της, όντας στην 10η θέση στην ΕΕ και πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. “Επίσης η χώρα μας με τις 1500 εμβολιαστικές γραμμές που λειτουργούν από αρχές Μαΐου εμβολιάζει πλέον πάνω από 100.000 πολίτες την ημέρα. Αυτό την κατατάσσει στη 10η θέση στην ΕΕ σε ποσοστό ημερήσιων εμβολιασμών ως μερίδιο επί του συνολικού πληθυσμού” προσθέτει.

“Μετά τον κ. Τσίπρα που χαρακτήρισε τους εμβολιασμούς “ξεστοκάρισμα” και τον κ. Κόκκαλη που δήλωσε πως “δεν είναι σοβαρό να λέμε στους τουρίστες να έρθουν”, η Αυγή συνεχίζει σήμερα να υπηρετεί την κεντρική γραμμή της υπονόμευσης της εθνικής προσπάθειας εξόδου από το τούνελ της πανδημίας” αναφέρει η ΝΔ και προσθέτει “με 2,5-3 εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα, η αλήθεια είναι ότι το τείχος ανοσίας και άρα το τέλος της πανδημίας, έρχονται όλο και πιο κοντά.

Κι αυτό δεν αρέσει καθόλου στον ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό κατασκευάζει fake news. Γιατί βλέπει ότι όσο σκληρά κι αν πολέμησε την εθνική προσπάθεια, τελικά χάνει την “ευκαιρία”.

” Η ΑΥΓΗ”: Τα αποκαλυπτικά στοιχεία που καταρρίπτουν το success story της κυβέρνησης

Με αυτόν τον τίτλο στο πρωτοσέλιδό της”Η Αυγή” προσπαθεί να αποδομήσει ότι αναφέρει η κυβέρνηση αναφέροντας:

“Με απόθεμα 1,5 εκατομμυρίου εμβολίων και εν αναμονή ακόμη 2,87 εκατομμυρίων δόσεων, η κυβέρνηση, για να είναι σε αρμονία με το ριψοκίνδυνο άνοιγμα δραστηριοτήτων και κυρίως του τουρισμού, διαφημίζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα «ρεκόρ ημερήσιων εμβολιασμών» (πάνω από 100.000 την ημέρα), καθώς η επιχείρηση «Ελευθερία» τρέχει με πιο γρήγορους ρυθμούς.

Είναι φανερό ότι το ζήτημα πλέον δεν είναι η διαθεσιμότητα των εμβολίων, αλλά η «ζήτηση». Καταρρέει έτσι η πασχαλιάτικη (και ανακριβής, όπως κατέδειξαν ακόμα και τα Ellinika Hoaxes) θριαμβολογία του πρωθυπουργού περί «τριών εκατομμυρίων δόσεων», καθώς για να φτάσουμε σε αυτές χρειάστηκε να αξιοποιηθούν όλες οι ηλικίες άνω των 30 ώστε η χαμηλή επίδοση σε μια ομάδα να καλυφθεί από την… πρόωρη ένταξη μιας άλλης στη λίστα.

Η δήλωση του πρωθυπουργού οδηγεί παραπλανητικά στον συνειρμό ότι μέχρι τέλος Μαΐου θα έχει εμβολιαστεί περίπου ο μισός πληθυσμός της χώρας. Στην πραγματικότητα μέχρι τις 31 Μαΐου αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 3.520.000 πολίτες με μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί περίπου στο 33%, ενώ 1.940.000 πολίτες θα έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, ποσοστό που αντιστοιχεί μόλις στο 18%.

Δηλαδή θα μπούμε στους θερινούς μήνες με ποσοστό ανοσοποίησης πολύ χαμηλότερο από το -με τα σημερινά δεδομένα- αναγκαίο (65% – 70%), την ώρα που πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η κυριαρχία της βρετανικής μετάλλαξης αυξάνει σημαντικά το αναγκαίο ποσοστό.

Σε κάθε περίπτωση, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι το τείχος ανοσίας θα χτιστεί προς το τέλος του καλοκαιριού, η χώρα χρειάζεται ένα πραγματικό άλμα για να αναχαιτίσει ουσιαστικά την πανδημία πριν μας «προλάβει» κάποια επικίνδυνη μετάλλαξη.” καταλήγει  ” Η Αυγή”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ