Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

“Πολιτικό Οδοιπορικό 1914-1940” – Στόχος η σφυρηλάτηση της εθνικής ενότητας είπε για το τρίτομο έργό του ο επ. Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Ζορμπάς

Παρουσιάστηκε την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου παρουσία πλήθους κόσμου το ιστορικό βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Λιβάνη”.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Πολιτικό Οδοιπορικό 1914-1940” – Στόχος η σφυρηλάτηση της εθνικής ενότητας είπε για το τρίτομο έργό του ο επ. Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Ζορμπάς εκδόσεις Λιβάνη

Με μια ανασκόπηση της ταραγμένης περιόδου 1914-1940 παρουσίασε το τρίτομο ιστορικό του έργο ο συγγραφέας Γεώργιος Ζορμπάς, επίτιμος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, τονίζοντας ότι στόχος του έργου του είναι η σφυρηλάτηση της Εθνικής Ενότητας μέσω της γνώσης της Ιστορίας και της διδαχής στις νέες γενιές των Ελλήνων.

Γεώργιος Ζορμπάς

εκδόσεις Λιβάνη

Η παρουσίαση του έργου που εκδόθηκε από τις εκδόσεις «Λιβάνη» έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάλου Αμφιθεάτρου του «ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ» την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 το απόγευμα.

“Πολιτικό Οδοιπορικό 1914-1940”

eurokinissi

Όπως έγραψε το dikastiko.gr πρόκειται για ένα οδοιπορικό, που αναφέρεται στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την Μικρασιατική Εκστρατεία, συνεχίζει με την Μικρασιατική Καταστροφή και ολοκληρώνεται με τη Δίκη και εκτέλεση των Έξι, την επιστροφή του Ελευθέριου Βενιζέλου και την Δικτατορία Μεταξά.

Στην αρχή της εκδήλωσης πήρε τον λόγο ο εκδότης Ηλίας Λιβάνης που αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του συγγραφέα και στην συνεργασία που είχαν. Κατόπιν μίλησαν ο δημοσιογράφος Σπύρος Τρίψας ο οποίος ανέγνωσε την εισήγηση του ασθενούντος Ιστορικού Ιωάννη Παπαφλωράτου καθώς και η Συγγραφέας- Ιστορικός Χαρίκλεια Δημακοπούλου οι οποίοι αναφέρθηκαν στους πρώτους δύο τόμους του βιβλίου που αφορούν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή, το Στρατιωτικό κίνημα και τις διώξεις των πολιτικών.

Μετά πήρε τον λόγο ο Ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου ο οποίος ανέλυσε τις θέσεις του συγγραφέα για την Δίκη των Έξι και επισήμανε την αναθεώρηση της Δίκης από τον Άρειο Πάγο το 2010 και την συνακόλουθη αθώωση των 5 πολιτικών και του Αρχιστρατήγου.

Γεώργιος Ζορμπάς

εκδόσεις Λιβάνη

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ.Θεοδώρητος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ελλάδα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, ο πρώην Υπουργός Σπήλιος Λιβανός, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, η διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ, ο επ. Αντεισαγγελέας Α. Π. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο Εισαγγελέας Εφετών και μέλος της πλειοψηφίας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Στάθης Βεργώνης, η επ. Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γαλάνη, καθώς και πολλοί άλλοι Δικαστές και Εισαγγελείς, η Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Σάκη Κυπραίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων Γιάννης Γλύκας, οι Στρατηγοί ε.α. της ΕΛΑΣ Ι. Ραχωβίτσας, Κ. Παναγιωτόπουλος και πλήθος κόσμου.

Γεώργιος Ζορμπάς

εκδόσεις Λιβάνη

Η εκδήλωση έκλεισε με κρασί στο bar του Μεγάρου όπου ο επ. Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Ζορμπάς υπέγραψε τα βιβλία του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ