Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Γεροβασίλη και Τζανακόπουλος αναλαμβάνουν την επιβολή της «γραμμής του κόμματος»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Γεροβασίλη και Τζανακόπουλος αναλαμβάνουν την επιβολή της «γραμμής του κόμματος»

Αιχμή του δόρατος, στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, για να επέλθει επί της αρχής ανακωχή, αποτέλεσε η αρχική απόφαση του Προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα να επανασυσταθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας, προκειμένου να αποφεύγονται δηλώσεις «εκτός γραμμής», με τη συμμετοχή των Όλγας Γεροβασίλη, Δημήτρη Τζανακόπουλου, Νάσου Ηλιόπουλου και Θανάση Θεοχαρόπουλου.

H λύση που προτάθηκε τελικά από την ηγεσία είναι οι δύο Γραμματείς, του κόμματος και της ΚΟ, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Όλγα Γεροβασίλη να επιλαμβάνονται προληπτικά των όποιων διαφοροποιήσεων. Το δίδυμο των… κυρώσεων ικανοποιεί, ωστόσο, την ανάγκη «να μπει το κόμμα σε τάξη» των «προεδρικών», αλλά και την απουσία τιμωρητικών μέτρων και εκφράσεων «λογοκρισίας», όπως επιθυμούσε η ιστορική ηγεσία και η αριστερή μειοψηφία, ζητώντας παράλληλα πρόσωπα υψηλού εσωκομματικού κύρους στο πειθαρχικό όργανο.

Σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης, στην τοποθέτηση του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να προχώρησε σε αυτοκριτική παραδοχή ως προς το χρόνο της ανάρτησής του για την αποφυγή του χαρακτηρισμού «πολιτικός απατεώνας» στους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας όμως την εργαλειοποίησή της από την ΝΔ.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το protothema.gr,  πολιτικό βάρος δόθηκε στη διεύρυνση του κόμματος με την εγγραφή νέων μελών, την εκλογή νέων νομαρχιακών επιτροπών τον Φεβρουάριο, αλλά και τον προγραμματισμό νέας συνεδρίασης την επόμενη εβδομάδα, η οποία θα εστιάσει στα ελληνοτουρκικά και την εξωτερική πολιτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ