Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023

Πολίτης περιμένει 3 χρόνια το Μονομελές Πρωτοδικείο να εκδώσει απόφαση για υπόθεση 200.000 δολαρίων

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έστειλε αναφορά για το θέμα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την επιθεωρητρια δικαστηρίων και την κοινοποίησε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πολίτης περιμένει 3 χρόνια το Μονομελές Πρωτοδικείο να εκδώσει απόφαση για υπόθεση 200.000 δολαρίων eurokinissi

Αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την επιθεωρήτρια δικαστηρίων με κοινοποίηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μετά από καταγγελία δικηγόρου μέλους του, πως εκκρεμεί δικαστική απόφαση για δικαστική διαμάχη εντολέα του από το 2019 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου(ενοχικό).

Η απόφαση δηλαδή εκκρεμεί να εκδοθεί εδώ και 3 χρόνια, γεγονός που είναι προφανώς ένα από τα ρεκόρ καθυστέρησης (από τα πολλά) που ταλαιπωρούν καθημερινά τους πολίτες στα ελληνικά δικαστήρια.

eurokinissi

200.000

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αφορά Έλληνα ομογενή κάτοικο των ΗΠΑ που δάνεισε σε μια γυναίκα 200.000 δολάρια, το 2002. Επί 10 χρόνια, μέχρι το 2012, δεν έκανε απολύτως τίποτα δικαστικά, αλλά δεν του επιστράφηκε, όπως καταγγέλλει, ούτε τμήμα του δανείου. Τότε στράφηκε με εξώδικα και οχλήσεις εναντίον της στα Ελληνικά Δικαστήρια. Η υπόθεση πράγματι εκδικάστηκε τον Απρίλιο του 2019 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αλλά μέχρι σήμερα, σχεδόν 3 χρόνια μετά, δεν έχει εκδοθεί απόφαση!  Υπενθυμίζεται πως ο εύλογος χρόνος κατά το νόμο για την έκδοση απόφασης είναι 8 μήνες και δύο μήνες για την καθαρογραφή της απόφασης! 

Η αναφορά του ΔΣΑ εστάλη , σύμφωνα με πληροφορίες, στις 16 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ