Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου 2021

Πορεία εκπαιδευτικών κατά του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση – Επεισόδια και ρίψη χημικών από την Αστυνομία

Η αστυνομία έκανε φραγμό στην Όθωνος και δεν επέτρεψε στους σχεδόν 2000 διαδηλωτές να βγουν στην Αμαλίας με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πορεία εκπαιδευτικών κατά του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση – Επεισόδια και ρίψη χημικών από την Αστυνομία

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα από μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας έξω από τα Προπύλαια ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να εμποδίσουν τους συμμετέχοντες στην πορεία να κινηθούν προς την Αμαλίας και να αποκλείσουν την κυκλοφορία με αποτέλεσμα το κλίμα να οξυνθεί ιδιαίτερα. Έγινε ρίψη χημικών και δακρυγόνων, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού για να διαλύσει το πλήθος. Η αστυνομία έκανε φραγμό στην Όθωνος και δεν επέτρεψε στους σχεδόν 2000 διαδηλωτές να βγουν στην Αμαλίας.

Πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την Αξιολόγηση

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε έπειτα από ανακοίνωση που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (ΔΟΕ), της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) από κάθε αξιολόγηση.

Την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης ανακοίνωσε στο Twitter η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, γράφοντας “προχωράμε στην αξιολόγηση που αποτελεί σημαντική παράμετρο για τη συνολική αναβάθμιση της εκπαίδευσης”.

Όπως είπε το υπουργείο, «Οι Ομοσπονδίες τάχθηκαν έναντι κάθε έννοιας αξιολόγησης εξ αρχής, πριν ακόμη την ψήφιση του νόμου 4692/2020 για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου, αλλά και του νόμου 4823/2021 για αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού. Και μετά την ψήφιση των σχετικών νόμων, η συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών καλεί τους συναδέλφους τους να τους παραβούν και μάλιστα σε απεργία-αποχή αόριστης διάρκειας, από κάθε ενέργεια που σχετίζεται με μία βελτιωτική διαδικασία αξιολόγησης, που στοχεύει στη συνολική αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Συνιστά δε πλέον πάγια πρακτική των οργανώσεων αυτών να κηρύσσουν «απεργία-αποχή» από κάθε νομοθετημένη – από το Ελληνικό Κοινοβούλιο – διαδικασία που απλά δεν είναι της αρεσκείας τους, όπως π.χ. η μόλις χθεσινή εξαγγελία της ΟΛΜΕ για απεργία-αποχή και από την τηλεκπαίδευση σε περιπτώσεις όπου για αντικειμενικούς λόγους δεν είναι δυνατή η δια ζώσης εκπαίδευση (π.χ. σε περίπτωση παρεμπόδισης της πρόσβασης μαθητών στο χώρο του σχολείου). Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι αποφάσεις αυτές της συνδικαλιστικής ηγεσίας των εκπαιδευτικών δεν εκπροσωπούν το σώμα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειονότητα επιτελούν το λειτούργημά τους με συνέπεια και ειλικρινή επιθυμία διαρκούς βελτίωσης, προς όφελος ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ