Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Πως ανοίγουν τα δικαστήρια στην Ευρώπη και πως στην Ελλάδα (Αποκλειστικές φωτογραφίες)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πως ανοίγουν τα δικαστήρια στην Ευρώπη και πως στην Ελλάδα (Αποκλειστικές φωτογραφίες)

Με κουβούκλια, πλεξιγκλάς για ατομικό χώρο (σαν μικρό γραφείο), μάσκες και άλλα προστατευτικά άνοιξαν τα δικαστήρια στη Γερμανία. Στη φωτογραφία που δημοσιεύει το dikastiko.gr, πραγματοποιείται δικάσιμος στις 23 Απριλίου σε δικαστήριο της χώρας, μετά τη λήψη προστατευτικών μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού. Οι δικηγόροι, που βρίσκονται μακριά από την έδρα κάθονται σε «περίφρακτους» χώρους. Οι κατασκευές αυτές λειτουργούν αποτρεπτικά σε οποιαδήποτε επαφή εντός του δικαστηρίου.

Πορτογαλία

Μέτρα έχουν ληφθεί και στην Πορτογαλία με τους δικηγόρους και τους δικαστές να φορούν ειδικές μάσκες στα πρόσωπά τους. Σχετική φωτογραφία ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημ. Βερβεσός, αναφέροντας πως «δεν είναι σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά από Δικαστήριο «επείγουσας διαδικασίας» στη Λισσαβόνα,που έλαβε χώρα την προηγούμενη βδομάδα. Εκεί στην Εσπερία και δη στο Νότο έτσι αντιλαμβάνονται την εκδίκαση των «επειγουσών» υποθέσεων εν μέσω πανδημίας. Τη φωτό μου έστειλε η εκλεκτή συνάδελφος S.B. μέλος του οικείου ΔΣ και την ευχαριστώ ιδιαίτερα.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ και σε όσους δεν είναι θιασώτες των διαχωριστικών plexiglas…»

Στην Ελλάδα στη χώρα μας αύριο ανοίγουν υποθηκοφυλακεία και ειρηνοδικεία – (ειδικές διαδικασίες) Πρωτοδικείο ,χωρίς όμως δικηγόρους οι οποίοι απέχουν ζητώντας επιπλέον μέτρα προφύλαξης. Σήμερα πάντως σε όλα τα δικαστήρια θα γίνουν πρόβες ασφαλείας, με την παρουσία σεκιούριτι στην είσοδος σε 13 υποθηκοφυλακεία, αλλά και στο Πρωτοδικείο της Ευελπίδων στην είσοδο.

Εκεί θα υπάρχουν και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού για θερμομέτρηση. Ήδη δε έχουν τοποθετηθεί ειδικά πλεξιγκλάς στις γραμματείες αλλά και έδρες δικαστηρίων.

Υπενθυμίζεται πως με την νέα ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε τα μέτρα υγιεινής επιβάλλουν :

1) Σύσταση για χρήση μάσκας όχι μόνο από τα πρόσωπα της έδρας αλλά και από τους συνηγόρους και διαδίκους.

2) Διαθεσιμότητα αντισηπτικού σε όλους τους χώρους.

3) Τήρηση απόστασης μεταξύ φυσικών προσώπων κατ’ ελάχιστον 1,5 μέτρο.

4) Καθορισμός ανώτατου ορίου εισερχομένων ατόμων εντός αιθουσών και εν γένει περίκλειστων χώρων, ενός (1) ατόμου ανά 10 τ.μ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ