Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Πώς ενισχύεται σε έμψυχο δυναμικό και εξοπλισμό η ΕΛΑΣ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πώς ενισχύεται σε έμψυχο δυναμικό και εξοπλισμό η ΕΛΑΣ

Στον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, με ενίσχυση, τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και εξοπλισμό, προχωρά η κυβέρνηση για να αντεπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις και προκλήσεις, με βάση και τις προεκλογικές υποσχέσεις της για διασφάλιση της έννομης τάξης.

Σε ό,τι αφορά το έμψυχο δυναμικό περίπου 920 ένστολοι της αστυνομίας θα αναλάβουν καθήκοντα στις 17 Ιανουαρίου, ενώ άλλοι έχουν ήδη ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους και συμμετέχουν σε επιχειρήσεις. Παράλληλα, η εκπαίδευση των νέων ένστολων ολοκληρώθηκε εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε θέσει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της δέσμευσης για ταχεία ενίσχυση της ΕΛΑΣ με 1.500 στελέχη.

Όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή της ΕΛΑΣ σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ενισχύθηκε παράλληλα με 450 νέα περιπολικά και μοτοσικλέτες, 3.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα, 500 ασυρμάτους, 3.000 νέες εξαρτύσεις και άλλο υλικό.

Επιπλέον, η τροφοδοσία των αστυνομικών με νέο υλικό θα συνεχιστεί, καθώς έχει δρομολογηθεί η απόκτηση 700 νέων οχημάτων, 11.000 αλεξίσφαιρων γιλέκων, 3.500 ασυρμάτων, 1.200 στολών επιχειρήσεων και 12 drones.

«Σε λίγο καιρό οι γειτονιές μας θα έχουν μεγαλύτερη προστασία, η αστυνομία θα είναι στο δρόμο, όχι στα γραφεία», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  κατά την παρουσίαση των 1.200 αστυνομικών της νέας ομάδας ΔΙΑΣ στο κέντρο εκπαίδευσης Μαρκόπουλο.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ