Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2020

Πώς να αποφεύγουμε τη δημιουργία λόγων αναιρέσεως

Για να αποφύγει κάποιος δικαστής να αναιρεθεί η απόφαση του πρέπει να ...καταβάλει ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή "όπως τηρή μετ' ακριβείας και τους μάλλον αδιαφόρους και ασημάντους διαδικαστικούς τύπους". Έτσι καταγράφει την εμπειρία του, ο πρώην Εισαγγελεύς των Εφετών Αθηνών Ν. Γερακάρης, περίπου 100 χρόνια πριν.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πώς να αποφεύγουμε τη δημιουργία λόγων αναιρέσεως

Από το βιβλίο του πρώην Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών Ν. Γερακάρη, ο οποίος ιστορεί περιστατικό σε επαρχιακό Πρωτοδικείο που υπηρετούσε, κατά την 10ετια του 1920!!!

“Κάποιος “αρχαίος” προεδρεύων του δικαστηρίου των συνέδρων, επειδή είχε αναιρεθεί από τον Άρειο Πάγο απόφασή του, “λόγω χονδροειδούς παραβάσεως διατάξεων της Ποινικής Δικονομίας” και του είχε επιβληθεί αυστηρή πειθαρχική ποινή, κατέβαλε, έκτοτε, ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή “όπως τηρή μετ’ ακριβείας και τους μάλλον αδιαφόρους και ασημάντους διαδικαστικούς τύπους”.

Έτσι, σε κάποια συνεδρίαση απευθυνόμενος προς τον κλητήρα, ο οποίος ο καημένος πρώτη φορά υπηρετούσε υπό την προεδρεία του, “λέγει, μετά την έναρξιν αυτής, δεικνύων το κάτωθι της έδρας κάθισμα.

  – Κλητήρ κάθησε.

  – Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε, δεν κουράζομαι.

  – Κάθησε βρε γαϊδούρι, κάθησε αμέσως, μην φάμε καμμιά αναίρεση. Το διατάσσει ο Οργανισμός των Δικαστηρίων!”

 

(Από δημοσίευση στη σελίδα του στο Facebook,  του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ