Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Πως οι δικηγόροι μπορούν να πάρουν έως 2.000 ευρώ από το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ – Αναλυτικές οδηγίες

Μπόνους έως 2.000 ευρώ μπορούν να πάρουν οι δικηγόροι, ανάλογα με τα έσοδα τους το 2019. Ποιες είναι οι επιλέξιμες δαπάνες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πως οι δικηγόροι μπορούν να πάρουν έως 2.000 ευρώ από το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ – Αναλυτικές οδηγίες

Ανάσα σε χιλιάδες δικηγόρους, που έχουν πληγεί από την πανδημία λόγω του κλεισίματος των δικαστηρίων, έρχεται να δώσει το πρόγραμμα επιχορήγησής τους μέσω ΕΣΠΑ. Μέσω του προγράμματος συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ, οι δικηγόροι θα μπορούν να λάβουν επιχορήγηση από 500 έως 2.000 ευρώ ανάλογα με το ύψος των εσόδων που παρουσιάζουν.

Στόχος της δράσης «Επιχορήγηση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων» είναι να παρασχεθεί στήριξη – ενίσχυση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων μέσω της αναβάθμισης της υποδομής των δικηγορικών γραφείων προκειμένου να ανταποκρίνονται σε συνθήκες παροχής υπηρεσιών μέσω τηλεδιάσκεψης και σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων.

Μεταξύ των επιλέξιμων δαπανών είναι αυτές της προμήθειας εξοπλισμού για Η/Υ, laptops, routers, web κάμερες, μικρόφωνα, ακουστικά, ηχεία, συστήματα τηλεδιάσκεψης, scanners / πολυμηχανήματα, οθόνες τηλεδιάσκεψης/προβολής. Μαϊμού "ολλανδικές" εταιρίες

Επιλέξιμες είναι επίσης οι δαπάνες κτήσης πάγιων στοιχείων για τα οποία το κόστος απόκτησης κάθε διακριτού στοιχείου εξοπλισμού δεν είναι μεγαλύτερο από 1.500 ευρώ και έως τα όρια που αναφέρονται υπό προϋποθέσεις.

Οι ωφελούμενοι και η υποβολή αιτήσεων

Ωφελούμενοι της Δράσης, είναι όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι (φυσικά πρόσωπα) εγγεγραμμένοι στον δικηγορικό σύλλογο, εφόσον έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ έως και την 31/12/2020. Επίσης, ωφελούμενοι οι οποίοι έκαναν έναρξη εντός του 2020 δύνανται να αιτηθούν και να λάβουν ως ανώτερο όριο επιχορήγησης ποσό 1.500 ευρώ.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα αρχίσει στις 16 Ιουνίου. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται η Τετάρτη 16-06- 2021 και ώρα 13:00 με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 30-07-2021 και ώρα 15:00.

Όπως αναφέρεται, κατόπιν παρέμβασης της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων απαλείφθηκε η προϋπόθεση της μείωσης του εισοδήματος κατά 20% για τη λήψη της ενίσχυσης (που είχε προταθεί στο αρχικό σχέδιο της Πρόσκλησης) και η ενίσχυση που καταβάλλεται στο πλαίσιο της Δράσης δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43A του ν. 4172/2013 (Α ́ 167), είναι ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπά τους, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΣΑpsifiaki-anavathmisi—anakoinosi

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ