Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Πώς περιγράφουν οι δύο ανήλικοι την επίθεση στο σταθμάρχη – Το χαστούκι και ο αυτόπτης μάρτυρας /ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Στην προκλητική συμπεριφορά του σταθμάρχη παραπέμπουν οι δύο ανήλικοι στις απολογίες τους για τον ξυλοδαρμό του. Επικαλούνται και αυτόπτη μάρτυρα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πώς περιγράφουν οι δύο ανήλικοι την επίθεση στο σταθμάρχη – Το χαστούκι και ο αυτόπτης μάρτυρας /ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Σοκ, θυμό και θολωμένο μυαλό ήταν μεταξύ των επιχειρημάτων που επικαλέστηκαν οι δύο ανήλικοι για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο μετρό. Στις απολογίες τους ο 17χρονος και ο 15χρονος ισχυρίζονται πως προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη εντός του συρμού.

Όπως φέρονται να κατέθεσαν εκείνοι απλώς κάθονταν κάπως «άκομψα» και η μάσκα προστασίας ήταν κάτω από το πιγούνι. Ο λόγος ήταν – κατά τα λεγόμενά τους – πως φορούσαν τα ακουστικά τους και πίνανε ένα αναψυκτικό. Περιμένοντας να φτάσουν στο σταθμό Αττική ήρθε από πάνω τους ένας άνδρας (σ.σ. το θύμα του ξυλοδαρμού) και απευθύνθηκε με έντονο ύφος εναντίον τους.

«Κατεβάστε τα πόδια σας κάτω… δεν ντρέπεστε λίγο;.. φορέστε τις μάσκες σας… ντροπή στην οικογένεια σας… έτσι κάνετε σπίτι σας;» φέρεται να είπε ο σταθμάρχης στους ανήλικους. Ο μεγαλύτερος 17χρονος του απάντησε πως δεν τον ενδιαφέρει τι κάνουν στο σπίτι τους και στη συνέχεια υποστηρίζει πως ο άγνωστος μέχρι τότε άνδρας, χωρίς καμία άλλη πρόκληση, όλως αιφνιδίως τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο, από κοντινή απόσταση και σύμφωνα με τα λεγόμενά του και του αδελφού του είπε: «Ε, τότε και εγώ έτσι κάνω στο σπίτι μου».

Σύμφωνα με τις απολογίες τους, ο 15χρονος και μικρότερος αδελφός αντέδρασε και ρώτησε γιατί τον χτύπησε. Όπως κατέθεσε, το θύμα αντέδρασε και επιτέθηκε και σε εκείνον λέγοντας του: «Τι θες εσύ; Άντε βγάλε πρώτα τα σιδεράκια και μετά μίλα». Όπως περιέγραψε ο μεγαλύτερος αδελφός προσπάθησε να ηρεμήσει τον μικρότερο, αδιαφορώντας για τον σταθμάρχη και τον προέτρεψε να κατέβει στο σταθμό Αττικής που ήταν ο αρχικός προορισμός. Ωστόσο, αναφέρουν πως τότε εκείνος τους απείλησε πως θα κατέβει μαζί τους με άλλους που θα τον συνόδευαν.

Η επίκληση αυτόπτη μάρτυρα

Στην απολογία τους, οι δύο ανήλικοι επικαλούνται και έναν αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού.

«Ένας κύριος ο οποίος είχε δει το περιστατικό στον συρμό μας προέτρεψε να κατεβούμε στην επόμενη στάση, για να προσπαθήσει να ηρεμήσει τον παθόντα, ο οποίος βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση. Πράγματι, αποφασίσαμε πλέον να κατέβουμε στην στάση Ομόνοια, αφού προηγουμένως λόγω του φόβου μας και της αλλοπρόσαλλης και επιθετικής συμπεριφοράς του συγκεκριμένου κυρίου δεν κατεβήκαμε στην στάση Αττική».

Οι ανήλικοι αναφέρουν πως μετά την έξοδό τους από τον συρμό σε διαφορετική θύρα από το θύμα, εξήλθε και εκείνος και συνέχιζε να τους προκαλεί και να τους βρίζει.

«Την στιγμή που εξερχόμασταν αμφότεροι από τον συρμό, από διαφορετική θύρα όπως προκύπτει και από το βιντεοληπτικό υλικό της δικογραφίας, παρατήρησα ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος εξήλθε ομοίως από το συρμό από την διπλανή θύρα, και στάθηκε σχεδόν στην πόρτα, δίχως καμία διάθεση να απομακρυνθεί από το σημείο. Συγκεκριμένα και ενώ όλοι οι επιβάτες αποχωρούσαν προς την έξοδο, συνέχισε να μας κοιτάζει προκλητικά, να στέκεται αλλοπρόσαλλα με τα χέρια του σε στάση επίθεσης να προκαλεί και να μας βρίζει χυδαία» ήταν μεταξύ των φράσεων της απολογίας του 17χρονου.

Στη συνέχεια, όπως λένε, τα δύο αδέλφια ακολούθησαν διαφορετική πορεία για την έξοδό τους από το σταθμό.

Όπως κατέθεσε ο 15χρονος μικρός αδελφός, όταν προσπάθησε να πάει προς τον μεγαλύτερο αδελφό του, το θύμα συνέχιζε να στέκεται στο ίδιο σημείο. Τότε «αψυχολόγητα» του πέταξε το αναψυκτικό που κρατούσε, λέγοντας να τους αφήσει ήσυχους.

Ο μεγαλύτερος, όπως διατείνεται, συνδυάζοντας τα γεγονότα που είχαν προηγηθεί εντός και εκτός του συρμού και βλέποντας τον σταθμάρχη να τρέχει προς το μέρος του μικρού του αδερφού, κάνοντας κινήσεις επιθετικές με τα χέρια του και το σώμα του, θεώρησε σωστό ότι έπρεπε να τον προστατέψει.

«Στην συνέχεια και ύστερα από την στιγμιαία συμπλοκή ο παθών βρέθηκε στο έδαφος με αποτέλεσα πλέον σε κατάσταση σοκ, θυμού και θολωμένου μυαλού, να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα για το οποίο ντρέπομαι και λυπάμαι ειλικρινά!» ανέφερε, δικαιολογώντας τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, που έχει καταγράφει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ