Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Πώς θα εξυπηρετούνται οι δικηγόροι από τον e-ΕΦΚΑ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πώς θα εξυπηρετούνται οι δικηγόροι από τον e-ΕΦΚΑ

Μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε σχέση με την εξυπηρέτηση των δικηγόρων από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ και την παρέμβαση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσού, υπήρξε ανταπόκριση από τον διοικητή του φορέα Χρήστο Χάλαρη όπου ενημέρωση πως οι δικηγόροι μπορούν να εξυπηρετούνται και εκτός ωραρίου με επίδειξη μόνο της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Σε συνέχεια της εξέλιξη αυτής ο Υποδιοικητής Νικόλαος Παγώνης εξέδωσε συμπληρωματική εγκύκλιο, με την οποία αποσαφηνίζεται ότι «σε κάθε περίπτωση οι υπηρεσίες κατά τον καθορισμό των ραντεβού θα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των δικηγόρων».

Έτσι, οι δικηγόροι μπορούν να εξυπηρετούνται στον e-ΕΦΚΑ ως εξής:

α) κατά προτεραιότητα, κατόπιν ηλεκτρονικού ραντεβού, εντός του ωραρίου κοινού, που είναι 08.00-14.00, και επιπροσθέτως,

β) εκτός του ωραρίου εξυπηρέτησης κοινού, ήτοι από 7.00-8.00 και από 14.00-15.00, με αυτοπρόσωπη παρουσία, με μόνη την επίδειξη δικηγορικής ταυτότητας, σύμφωνα με το αρθ. 34 του ΚώδΔικ (Ν. 4194/2013).

Στην εγκύκλιο αναφέρεται επίσης ότι σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται στις δημόσιες υπηρεσίες χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ