Πέμπτη 02 Δεκεμβρίου 2021

Πώς θα πάρετε μέρος στην απογραφή πληθυσμού – Μητσοτάκης: “Όλοι μετράμε”

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πώς θα πάρετε μέρος στην απογραφή πληθυσμού – Μητσοτάκης: “Όλοι μετράμε”

Στην απογραφή πληθυσμού που είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα αναφέρθηκε σε βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Όλοι μετράμε», ανέφερε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός στο βίντεο της ανάρτησης, ο ίδιος ολοκλήρωσε τη διαδικασία της απογραφής για την οικογένειά του «πανεύκολα και γρήγορα. Μόνο με λίγα κλικ στον υπολογιστή μου. Σας καλώ να κάνετε το ίδιο. Έτσι η Πολιτεία θα διαθέτει τα σωστά δεδομένα για τον πληθυσμό και τις ανάγκες του, ώστε να παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Να γνωρίζει τη δύναμη κάθε Περιφέρειας και δήμου, αλλά και την κατάσταση των νοικοκυριών, ώστε να φροντίζει καλύτερα για την προστασία και τη χρηματοδότησή τους. Σύμμαχός μας είναι και πάλι το gov.gr».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, «είναι μία ακόμα κατάκτηση του ψηφιακού κράτους».

Στο ίδιο βίντεο, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, εξηγεί ακριβώς τη διαδικασία της ηλεκτρονικής απογραφής. Πληροφορίες δίνει σχετικά και ο Αθ. Θανόπουλος, πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ.

«Όλοι μετράμε, λοιπόν, στην εθνική προσπάθεια, πάρτε μέρος στην απογραφή, ας δείξουμε ότι η Ελλάδα μετράει», καταλήγει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ