Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Πρεμιέρα ανοίγματος με γενναίες εκπτώσεις – Τι ισχύει για το SMS με χρονικό περιορισμό

Η επαναλειτουργία της αγοράς γίνεται με αυστηρούς κανόνες και συνδυάζεται με την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, για τις οποίες οι έμποροι προϊδεάζουν ότι θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρεμιέρα ανοίγματος με γενναίες εκπτώσεις – Τι ισχύει για το SMS με χρονικό περιορισμό

Στις 7 το πρωί σήμερα  Δευτέρα σηκώνει ρολά το λιανεμπόριο, οι επιχειρήσεις αισθητικής και τα κομμωτήρια.

Η επαναλειτουργία της αγοράς γίνεται με αυστηρούς κανόνες και συνδυάζεται με την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, για τις οποίες οι έμποροι προϊδεάζουν ότι θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικές φτάνοντας ή και ξεπερνώντας το 60% και ήδη εργάζονται πυρετωδώς στήνοντας βιτρίνες και γεμίζοντας τα ράφια με εμπόρευμα.

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και στη συνέχεια θα υπάρξει περίοδος προσφορών.

Για μεν τα καταστήματα λιανικής πώλησης, απαιτείται η αποστολή sms με τον αριθμό 2 στο 13033. Το μήνυμα θα έχει ισχύ δύο ωρών, εντός των οποίων ο καταναλωτής θα πρέπει να ολοκληρώσει τις αγορές του. Σε αυτό το διάστημα μπορεί να εισέλθει σε όποιο κατάστημα θέλει αρκεί να έχει χώρο.

Κάθε κατάστημα, με βάση την υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί, θα πρέπει να έχει αναρτήσει στην είσοδο σε εμφανές σημείο τον μέγιστο αριθμό ατόμων που επιτρέπεται να έχει μέσα με βάση τα τετραγωνικά.

Ο αριθμός των πελατών εντός των επιχειρήσεων καθορίζεται από την αναλογία ένας πελάτης για κάθε 25 τετραγωνικά μέτρα και αποστάσεις δυο μέτρων μεταξύ των πελατών. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα μαγαζί 50 τετραγωνικών μπορούν να εισέλθουν έως δύο πελάτες, στα 100 τετραγωνικά έως 4 και στα 150 τμ έως 6.

Ειδικά στα εμπορικά κέντρα, η αναλογία αυτή ισχύει και για τους κοινόχρηστους χώρους, όπως και οι αποστάσεις οι οποίες θα πρέπει να τηρούνται παντού, όπως για παράδειγμα στις κυλιόμενες σκάλες.

Χωρίς χρονικό περιορισμό θα είναι οι επισκέψεις σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Απαιτείται ωστόσο η αποστολή sms και το ραντεβού θα πρέπει να καταγράφεται σε ειδικό βιβλίο πελατών της επιχείρησης, ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί να μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ