Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Προανακριτική για Παππά: Αποκαλύψεις από τον Κ. Τόμπρα για συνάντηση Παππά-Χούρι-Καλογρίτσα

Συναντήσεις, χειρισμούς και συζητήσεις μέσω των οποίων επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί το αποκαλούμενο «Syriza channel» φέρεται να περιέγραψε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο κ. Κυριάκος Τόμπρας κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προανακριτική για Παππά: Αποκαλύψεις από τον Κ. Τόμπρα για συνάντηση Παππά-Χούρι-Καλογρίτσα

Ο πρώτος μάρτυρας, που έχει κληθεί για την υπόθεση, φέρεται να υποστήριξε ότι το καλοκαίρι του 2016 η οικογένεια Χούρι της κατασκευαστικής εταιρείας CCC εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για συμμετοχή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό.

Σύμφωνα με πληρφορίες, ο κ. Τομπρας φέρεται να κατέθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε «εταιρεία φιλική προς στην κυβέρνηση, ετοιμοπαράδοτη επένδυση και έτοιμο κανάλι», συμπληρώνοντας ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας ήταν το τρίτο πρόσωπο στο οποίο απευθύνθηκε και είχα προηγηθεί προσεγγίσεις του στους Γ. Κουρή και Φ. Βρυώνη.

«Ο Κουρής μου ζήτησε 48ώρες προθεσμία για να μιλήσει με την κυβέρνηση. Τελικά με πήρε και μου είπε: «Δεν μπορώ, δεν με εμπιστεύονται τα μαλ@@@να. Και ο Βρυώνης δεν μπορούσε. Η τρίτη επιλογή ήταν ο Καλογρίτσας ο οποίος όμως δεν είχε κανάλι. Πήγα εκεί γιατί έπρεπε να πάω.

Ο Καλογριτσας  μου λέει «μπορώ».

Όλη η αγορά τον  φώναζε «κόκκινο» εργολάβο.Δεν θα παιδευόμουν  πολύ να πείσω τους Χούρι ότι είναι φιλικός στην κυβέρνηση. Όλοι τον ήξεραν φέρεται να κατέθεσε.

Ο ίδιος επιφύλαξε στον εαυτό του ρόλο «διαμεσολαβητή» επισημαίνοντας   πως δεν ήταν ποτέ συνεργάτης του Χρήστου Καλογρίτσα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως κατέθεσε, ότι οι Χούρι είπαν στον κ. Τόμπρα ότι τους είπε ο Σπίρτζτης να πάει να γ@@@ ο Καλογρίτσας, να βάλει λεφτά απο την τσέπη του.

«Κρυφά από μένα πήγαν στο Μαξίμου. Και προφανώς δεν έχω συναντήσει Χούρυ και Καλογρίτσα στο Μαξίμου. Αν με κοροιδεύανε δεν το ξέρω, δεν το είδα με τα μάτια μου» φέρεται να κατέθεσε.

Ο μάρτυρας αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες σχετικά με το ποιός ή ποιοι βρίσκονται πίσω από τις κωδικές ονομασίες «White House» και «White porscha» λέγοντας πως φοβάται για τη ζωή του.

Σχετικά με την μεταφορά χρημάτων που απαιτούνταν προκειμένου ο εργολάβος να λάβει μέρος στον διαγωνισμό ο μάρτυρας φέρεται να είπε: «Η πρόταση ήταν να βγει από τράπεζα των Χούρι επιταγή σε διαταγή για Καλογρίτσα ώστε με transfer να τα φέρει στην Τράπεζα Αττικής. Μάλλιασε η γλώσσα μου να τους εξηγώ ότι αυτό δεν γίνεται. Ήταν παράνομο καθώς ο διαγωνισμός ήταν έτσι φτιαγμένος ώστε να δέχεται εγγυητική μόνο από ελληνική τράπεζα. Με παρέκαμψαν και την Παρασκευή πριν από τον διαγωνισμό επειδή διαφωνούσα, οι Χούρι – Καλογρίτσας πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Με πήρε τηλέφωνο ο Καλογρίτσας και μου το είπε. Ο Χούρι και ο Παππάς ήξεραν αγγλικά αλλά ο Καλογρίτσας δεν ήξερε και με έβαλε ανοικτή ακρόαση. Τους είπα ότι η ιδέα της εγγυητικής είναι «σκ@τά» και πως αν η κυβέρνηση την αποδεχθεί εγώ δεν φέρω ευθύνη. Ο Παππάς αρχικά τους είπε να στείλουν απευθείας τα λεφτά. Ο Χούρυ μου είπε πως έχω δίκιο. Μετά από αυτό ο Χούρυ έριξε την ιδέα για υπεργολαβία».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ