Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Προχωράνε οι αλλαγές στις Εισαγγελίες Διαφθοράς- Το μέλλον Τουλουπάκη εκκρεμεί

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προχωράνε οι αλλαγές στις Εισαγγελίες Διαφθοράς- Το μέλλον Τουλουπάκη εκκρεμεί

Ενώ στην Αθήνα έχουν «παγώσει» οι διαδικασίες για την αντικατάσταση ή μη της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, από το τιμόνι της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς μετά την δίωξη της, οι διαδικασίες στα γραφεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς της Θεσασσαλονίκης, συνεχίστηκαν κανονικά.

Όπως πάντως είχε δημοσιεύσει το dikastiko.gr προωθείται νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Δικαιοσύνης που ουσιαστικά φωτογραφίζει την «αποστρατεία» της Ελένης Τουλουπάκη, μέσω της συγχώνευσης της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος.

Με τη διάταξη, πέραν της αλλαγής που αποτελούσε πάγιο αίτημα δικαστικών ενώσεων αλλά και προγραμματική δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ουσιαστικά λύνεται με θεσμικό τρόπο το ζήτημα της Ελένης Τουλουπάκη, η οποία παραμένει εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς ενώ εκκρεμεί ποινική δίωξη σε βάρος της για την υπόθεση Novartis.

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, πάντως, κατόπιν σχετικής πρότασης του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης τοποθετήθηκαν ο νέος επικεφαλής της και η αναπληρώτρια του για την επόμενη διετία.

Ειδικότερα, ορίστηκαν ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής και αναπληρώτρια του η Αντιεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη.

Ο ορισμός των νέων Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς Θεσσαλονίκης έγινε την περασμένη εβδομάδα με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος μαζί με τις προαγωγές πέντε νέων εισηγητών του Συμβουλίου της Επικρατείας και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ: «Με προεδρικό διάταγμα της 7ης Σεπτεμβρίου 2020, που εκδόθηκε στην Αθήνα μετά από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 90 του Συντάγματος, του άρθρου 35 παρ. 1 του ν. 4620/2019 (Α΄96), όπως ισχύει, του π.δ. 83/2019 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄ 121) και την απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης με αριθμό 109/2020, ορίζονται ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής του Βλαδίμηρου, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, για δύο (2) έτη, και αναπληρώτρια αυτού η Αντιεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη του Χρήστου».

Δείτε εδώ το ΦΕΚ:

eisaggeliadocument

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ