Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά: Ιδιωτική διένεξη το περιστατικό με δικαστή έξω από το Πρωτοδικείο
«Δεν πρέπει περιστατικά που δεν έχουν σχέση με τη δικαστική ιδιότητα να προσλαμβάνουν διαστάσεις που δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα και να χρησιμοποιούνται για να παρουσιάζεται κλίμα δήθεν διάλυσης στα δικαστήρια»

Ανακοίνωση για το πρόσφατο περιστατικό έξω από το Πρωτοδικείο Πειραιά εξέδωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Ηλίας Κλάππας.
Όπως έγραψε το dikastiko.gr, περίπου πέντε Ρομά είχαν ακουμπήσει καφέδες πάνω στο αυτοκίνητο του πρωτοδίκη Γιώργου Δανιά και όταν εκείνος, συνοδευόμενος από γνωστό του εισαγγελέα που υπηρετεί στον Πειραιά, θέλησε να πάρει το αυτοκίνητό του τους έκανε παρατήρηση, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει λεκτικός διαπληκτισμός μεταξύ του κ. Δανιά και των Ρομά.
Κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού σημειώθηκαν σπρωξίματα, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.
«Δεν πρέπει περιστατικά που δεν έχουν σχέση με τη δικαστική ιδιότητα να προσλαμβάνουν διαστάσεις που δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα και να χρησιμοποιούνται για να παρουσιάζεται κλίμα δήθεν διάλυσης στα δικαστήρια», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΔΣΠ.
Υπενθυμίζεται ότι, αναφερόμενη στο περιστατικό, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σχολίαζε πως «καταδεικνύει ότι η συντήρηση κλίματος διάλυσης εντός των δικαστικών αιθουσών, συνοδεύεται και από την απουσία των ελάχιστων συνθηκών ασφαλούς μετακίνησης και άσκησης των υπηρεσιακών μας καθηκόντων.
Αναλυτικά η δήλωση του Ηλία Κλάππα
«Η προστασία των δικαστικών λειτουργών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ή εξαιτίας αυτών από στοχοποίηση και κάθε είδους επιθέσεις, είναι προτεραιότητα του Δικηγορικού σώματος ώστε να διαφυλαχθεί η προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Ωστόσο, δεν πρέπει περιστατικά που δεν έχουν σχέση με τη δικαστική ιδιότητα να προσλαμβάνουν διαστάσεις που δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα και να χρησιμοποιούνται για να παρουσιάζεται κλίμα δήθεν διάλυσης στα δικαστήρια.
Το προχθεσινό περιστατικό με δικαστικό λειτουργό έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά και στον περιβάλλοντα χώρο αυτού, δεν σχετιζόταν με τη δικαστική ιδιότητά του και επρόκειτο για ιδιωτική διένεξη, ο ποινικός χαρακτήρας της οποίας ερευνάται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πολίτες που έλαβαν μέρος στη διένεξη φαίνεται να τον εξέλαβαν ως δικηγόρο και να μην γνώριζαν καν ότι ήταν δικαστής.
Όσον αφορά στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, χάριν στις ενέργειες της Εισαγγελίας Εφετών και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά και με τη συνδρομή των μελών της Δικαστικής Αστυνομίας, έχουν ήδη αυξηθεί σημαντικά τα μέτρα ασφαλείας τόσο για τους δικαστικούς λειτουργούς όσο και για τους δικηγόρους και τους πολίτες».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χρ. Σεβαστίδης: «Το Σύνταγμα ορθά ορίζει να επιλέγει η κυβέρνηση την ηγεσία της Δικαιοσύνης – Δεν επιδιώκουμε κράτος δικαστών – Να καταργηθεί ο νόμος α λα καρτ» Κ. Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Οι 25 μεταρρυθμίσεις μέχρι το τέλος του έτους Αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους στον Κορινθιακό – Σώοι οι πιλότοι – ΒΙΝΤΕΟ Δικογραφία για κλοπή αντικειμένων από μουσειακά βαγόνια του ΟΣΕΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr