Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για “vip” ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα – ΒΙΝΤΕΟ

“Η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τη διαβίβασε στους εφέτες όλων των πόλεων προκειμένου να γίνει προκαταρκτική έρευνα”, ανέφερε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

NEWSROOM
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για “vip” ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα – ΒΙΝΤΕΟ

Εισαγγελική έρευνα για “vip” ΜΕΘ: Στο θέμα της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση των “vip” ΜΕΘ αναφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. 

Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα σχετικά με “vip” Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκίδα, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

eurokinissi/kolaz by dikastiko.gr

“Η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τη διαβίβασε στους εφέτες όλων των πόλεων προκειμένου να γίνει προκαταρκτική έρευνα”, ανέφερε, επισημαίνοντας ότι “για τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκίδα ήδη ξεκίνησε και έχουμε κληθεί και καταθέσαμε ως μάρτυρες“.

Εισαγγελική έρευνα για “vip” ΜΕΘ: Ογκοδέστατος ο φάκελος για τη Θεσσαλονίκη 

“Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, έχουμε καταθέσει έναν ογκοδέστατο φάκελο με έγγραφα των σωματείων αλλά και δημοσιεύματα και άρθρα γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες μας”, είπε ο κ. Γιαννάκος, προσθέτοντας ότι, “δεκάδες ασθενείς διασωληνωμένοι έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, έγιναν επιλογές με ηλικιακά κριτήρια και με συγκεκριμένα παραδείγματα αποδεικνύουμε όσα έχουμε πει για τις ΜΕΘ οι οποίες κρατούνταν για συγκεκριμένα πρόσωπα”, υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15/12/2021, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, προχώρησε στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ.

Στην 25σελιδη αναφορά – όπως έγραψε το dikastiko.gr-  περιλαμβάνονται δημοσιεύματα του τύπου σχετικά με περίπου 10 περιπτώσεις επωνύμων που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και προτείνεται η εξέταση 44 μαρτύρων (γιατρών, νοσηλευτών κλπ) οι οποίοι γνωρίζουν συγκεκριμένα στοιχεία για την κατάσταση στις ΜΕΘ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκος σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων «από όσα έχουμε πει δεν παίρνουμε ούτε γράμμα πίσω. Δε φοβόμαστε απολύτως τίποτα. Θα έπρεπε με 100 νεκρούς την ημέρα ο υπουργός Υγείας να μη λέει μεγάλα λόγια, να σκύβει το κεφάλι και να δουλεύει. Εμείς καταθέτουμε αναφορά με συγκεκριμένα στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας από τα οποία προκύπτει ότι υπάρχουν κενά κρεβάτια ΜΕΘ κάθε μέρα 40-50 κάθε ημέρα. Ξέρετε κανένα επώνυμο εκτός ΜΕΘ; Εμείς καταθέτουμε στον Εισαγγελέα συγκεκριμένα περιστατικά επωνύμων που βρήκαν αμέσως κρεβάτι σε ΜΕΘ».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Αφροδίτη Ρέτζιου, τόνισε μεταξύ άλλων «δεκάδες εκατοντάδες θάνατοι από κορoνοιο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν το δημόσιο σύστημα υγείας είχε ενισχυθεί. Δεν υπάρχει κάνεις από τον ιατρικό κόσμο που να μην του έχει προκαλέσει οργή το γεγονός με Μητροπολίτη» προσθέτοντας πως «είτε κάποιος είναι μητροπολίτης, είτε είναι μετανάστης πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση». Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Λαϊκού Νοσοκομείου, Τάσος Αντωνόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων πως υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης.

Mε πληροφορίες grtimes.gr, dikastiko.gr/ΒΙΝΤΕΟ: grtimes.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ