Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ 2”: Παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων – ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, έως την περασμένη Παρασκευή, είχαν υποβληθεί 31.495 αιτήσεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ 2”: Παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων – ΒΙΝΤΕΟ

Παρατείνεται έως τις 31.05.2021 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2» (στις 9 Μαΐου έληξε η σχετική προθεσμία) μετά το μεγάλο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για να συμμετάσχουν σε αυτό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, έως την περασμένη Παρασκευή, είχαν υποβληθεί 31.495 αιτήσεις.

Από αυτές, 17.920 είναι αιτήσεις από πολύ μικρές επιχειρήσεις, 9.636 από ελεύθερους επαγγελματίες ή ατομικές επιχειρήσεις, 3.325 από μικρές επιχειρήσεις και 614 από μεσαίες επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2» παρέχει στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού, δηλαδή έχουν υποστεί μείωση κύκλου εργασιών κατά τουλάχιστον 20% το 2020, συγκριτικά με το 2019.

Η στήριξη αφορά στην κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης επιχειρηματικών δανείων, σε ποσοστό έως 90% και για χρονικό διάστημα 8 μηνών. ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ

Επισημαίνεται ότι, από το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 1», έχουν ήδη επιδοτηθεί 118.841 δάνεια τα οποία αντιστοιχούν σε 75.370 δικαιούχους, με το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί να ανέρχεται στα 119,6 εκατ. ευρώ, σε συνολικά 6 φάσεις πληρωμών, από τον Νοέμβριο του 2020 έως και τον Απρίλιο του 2021.

Έως τις 14 Μαΐου οι δηλώσεις Covid από τους ιδιοκτήτες ακινήτων για τις αποζημιώσεις που έχουν λάβει

Για τα ενοίκια Μαρτίου έχουν πληρωθεί προκαταβολικά οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ οι δηλώσεις Covid είναι ανοιχτές και πρέπει να συμπληρωθούν υποχρεωτικά μέχρι την Παρασκευή, 14 Μαΐου. Η πληρωμή έγινε αυτοματοποιημένα από το σύστημα.

Για τα ενοίκια Απριλίου, οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες θα πληρωθούν στα τέλη Μαΐου.

Για τα ενοίκια Μαίου συνεχίζονται τα μηδενικά ενοίκια για τις επιχειρήσεις σε λιανεμπόριο, εστίαση, πολιτισμό, αθλητισμό, τουρισμό, μεταφορές και κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή. Οι ιδιοκτήτες θα λάβουν το 80% του αρχικού μισθώματος.

Για αυτό το μήνα, για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, δεν ισχύει η έκπτωση του 40%, η οποία ισχύει μόνο για τους εργαζόμενους που βρίσκονταν σε αναστολή τον Μάιο, και η αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες υπολογίζονται στο 50% της ζημιάς.

ΒΙΝΤΕΟ: MEGATV

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ