Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023

Πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ: Ένοχος για μια υπόθεση κακοποίησης ανήλικης, απαλλάχθηκε για τις άλλες τρεις – ΒΙΝΤΕΟ

Του χορηγήθηκε αναστολή αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για τον ίδιο που καλείται να επιστρέψει στη φυλακή αφού εκτίει ποινή κάθειρξης 5 ετών για άλλη υπόθεση κακοποίησης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ: Ένοχος για μια υπόθεση κακοποίησης ανήλικης, απαλλάχθηκε για τις άλλες τρεις – ΒΙΝΤΕΟ unsplash

Την ενοχή του 70χρονου πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ για μια από τις τέσσερις κατηγορίες που του αποδόθηκαν αποφάσισε την Πέμπτη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ειδικότερα, οι δικαστές του επέβαλλαν ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή, ενώ του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Παράλληλα, του χορηγήθηκε αναστολή με την επιβολή του περιοριστικού όρου της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για τον ίδιο που καλείται να επιστρέψει στη φυλακή αφού εκτίει ποινή κάθειρξης 5 ετών που του έχει επιβληθεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο για άλλη υπόθεση κακοποίησης.

Οι δικαστές απάλλαξαν τον πρώην μουσικό από τις άλλες τρεις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης που αντιμετώπιζε, κρίνοντας πως έχει τελεστεί αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα που έχει πλέον παραγραφεί.

Πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ: Η εισαγγελική πρόταση

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr, να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών για δυο εκ των τεσσάρων κατηγοριών σεξουαλικής κακοποίησης ο 70χρονος μουσικός και πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ είχε ζητήσει η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η εισαγγελέας πιθανολόγησε πως ίσως όσα αναφέρθηκαν από τα παιδιά να είναι αληθή, αλλά έκρινε πως δεν μπορούν να σταθούν σε βαθμό που να θεωρούνται πλήρεις αποδείξεις και να καταδικάσουν έναν άνθρωπο.

«Μπορώ να πω ότι είναι πολύ πιθανό τα πράγματα να έχουν συμβεί ακριβώς όπως εξιστορήθηκαν από τα παιδιά, όμως σε αντικειμενικά νομικά πλαίσια θεωρώ ότι δεν υπάρχει πλήρης απόδειξη για όλες τις κατηγορίες. Δεν υπάρχει πολλές φορές λογική αληθοφάνεια σε αυτά που λένε. Ίσως να πρόκειται και για ψευδείς αναμνήσεις. Όπως έχουν ειπωθεί από τα παιδιά δεν υπάρχει, συνοχή, αληθοφάνεια και τα υπόλοιπα κριτήρια που θέτει η επιστήμη για να αξιολογήσουμε».

Την περίοδο 2007- 2015 τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης

Η υπόθεση αφορά τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης των 4 ανήλικων την  περίοδο 2007- 2015. Όπως προκύπτει μέσα από τις καταθέσεις των θυμάτων αλλά και άλλων μαρτύρων, ο μουσικός, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που του έδειχναν οι γονείς των ανήλικων, πιστεύοντας ότι τα αγαπούσε και τα πρόσεχε, ικανοποιούσε πάνω στα παιδικά κορμάκια τους τις αρρωστημένες ορέξεις του επί σειρά ετών. Μέχρι που αυτά βρήκαν το κουράγιο και περιέγραψαν τι τους έκανε.

Οι περιγραφές υπήρξαν συγκλονιστικές, με τις τότε ανήλικες να βρίσκουν τώρα το θάρρος να αποκαλύψουν όσα συνέβαιναν. «Όπως τελικά προέκυψε, ο λόγος που ο κατηγορούμενος επιδίωκε να βρίσκεται κοντά σε ανήλικα κορίτσια, δεν ήταν τα υγιή συναισθήματα αγάπης, τρυφερότητας και προστατευτικότητας που μπορεί να τρέφει ένας ενήλικος για τα παιδιά, αλλά, αντιθέτως, στόχος του ήταν να δημιουργήσει τις ευκαιρίες εκείνες που θα του επέτρεπαν να ενεργεί σε βάρος τους πράξεις που διήγειραν και ικανοποιούσαν την γενετήσια ορμή και επιθυμία του, δίχως να γίνεται αντιληπτός ή να κινεί υποψίες» αναφέρεται από τις δικαστικές αρχές.

Πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

unsplash

Πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ: Αρνείται τις κατηγορίες

Ο κατηγορούμενος συνήθιζε να περνά τις καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένεια του σε κάμπινγκ. Και συγκεκριμένα από το 2007 έως το 2015 σε δύο κάμπινγκ του νομού Ηλείας. «Σε αυτούς τους χώρους, ο κατηγορούμενος, όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω των συνθηκών διαβίωσης που επικρατούν στα κάμπινγκ, έκανε καθημερινά παρέα με διάφορους ανθρώπους, με πολλούς από τους οποίους, μάλιστα, συναντιόντουσαν κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεταξύ τους σχέση εμπιστοσύνης… Οι επαφές του με τα παιδιά, που ήταν κυρίως κορίτσια, ήταν δημόσιες και είχαν την έγκριση των γονέων τους, λόγω ακριβώς της σχέσης εμπιστοσύνης που είχε δημιουργηθεί μεταξύ τους» τονίζεται.

Ο ίδιος είχε αρνηθεί όσα του αποδίδονταν διατεινόμενος ότι επρόκειτο για τυχαία αγγίγματα, που τα θύματα παρεξήγησαν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ