Σάββατο 03 Δεκεμβρίου 2022

Πρώην στέλεχος παλατιού περιγράφει τη διαδικασία για το διάγγελμα της Βασίλισσας Ελισάβετ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρώην στέλεχος παλατιού περιγράφει τη διαδικασία για το διάγγελμα της Βασίλισσας Ελισάβετ

Η Βασίλισσα Ελισάβετ σε μια σπάνια κίνηση απηύθυνε διάγγελμα το βράδυ της Κυριακής προς τον Βρετανικό λαό για την κρίση της νόσου Covid 19, αλλά και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται από τα στελέχη του βρετανικού συστήματος υγείας.

Μιλώντας στο BBC ένας από τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό της πολλές δεκαετίες, ο πρώην γραμματέας που παλατιού Ντίκι Άρμπιτερ περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο εκτιμά ότι γράφτηκε το διάγγελμα.

Όπως είπε το διάγγελμα ήταν μόνο δικά της λόγια και όχι κάτι που υπαγορεύθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο. Όπως είπε, η Βασίλισσα Ελισάβετ ακούει πολύ την γνώμη του συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου. Έτσι, πιθανότατα ο γραμματέας της έφτιαξε έναν σκελετό του διαγγέλματος.

Στην συνέχεια εκείνη έβαλε τα δικά της λόγια και έκανε τις διορθώσεις που ήθελε και στην συνέχεια το επέστρεψε για το τελικό χτένισμα και αφού είχε ακούσει τι είχε να της πει ο Φίλιππος.

Επίσης σύμφωνα με την Βασιλική ανταποκρίτρια των Sunday Times, Roya Nikkhah, για πρώτη φορά δεν έγινε καμία διαρροή για το τι θα φοράει η βασίλισσα όπως γίνεται για παράδειγμα στο μήνυμα που στέλνει κάθε Χριστούγεννα γιατί ήθελαν να εστιάσουν όλοι σε αυτά που είχε να πει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν προσέξει κανείς το βίντεο του διαγγέλματος είναι στο μεγαλύτερο μέρος του με πλάνα από εκείνους που είναι στην πρώτη γραμμή κατά του κορονοϊού. Δηλαδή τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ