Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Προκαταρκτική έρευνα για ταινία με ερωτικές περιπτύξεις στην Ακρόπολη – Έντονες αντιδράσεις

Με εντολή της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού προς την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προκαταρκτική έρευνα για ταινία με ερωτικές περιπτύξεις στην Ακρόπολη – Έντονες αντιδράσεις EUROKINISSI

Προκαταρκτική εξέταση έχει ξεκινήσει σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν τα γυρίσματα της ερασιτεχνικής ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Ξεπαρθενών», στην οποία απεικονίζεται ένα ζευγάρι ανδρών σε ερωτικές περιπτύξεις με φόντο την Ακρόπολη.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει ότι «για τις συγκεκριμένες σκηνές προφανώς δεν έχει δοθεί καμία άδεια από τις καθ΄ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν προσφέρεται για κανενός είδους ακτιβιστική ή άλλη δραστηριότητα, η οποία προσβάλλει και συμπεριφέρεται ασεβώς στο μνημείο».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι με εντολή της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού προς την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες. Ακρόπολη

Η ταινία προκάλεσε συζητήσεις καθώς εγείρονται ερωτήματα γύρω από τη φύλαξη του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης μιας και τα γυρίσματα δεν έγιναν αντιληπτά από τους φύλακες, ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, έκανε λόγο για ασέβεια προς τον ιερό χώρο, δηλώνοντας στον ΑΝΤ1, «Κάθε μέρα ακούμε και κάτι παράλογο. Μου το έστειλαν στο mail για να το δω. Αισθάνομαι ντροπή σαν Έλληνας. Είμαι και αρχαιολάτρης και με λυπεί πολύ αυτό που έγινε. Στο όνομα του ακτιβισμού δεν μπορούμε να τα θυσιάζουμε όλα και να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Δεν το θεωρώ ακτιβισμό αυτό».

Η ταινία προβλήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι συντελεστές της ταινίας την περιγράφουν, αναφέροντας:

«Μία παρέα έχει μόλις τελειώσει την πεζοπορία της και αράζει απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα. Στη συζήτηση έρχονται μνήμες από προηγούμενα χρόνια των μελών της. Μνήμες περισσότερης ανεμελιάς, αλητείας και τόλμης στον έρωτα. Η παρέα αποφασίζει να μεσολαβήσει ώστε όσα λέγονται να μην είναι μόνο μνήμες. Ό,τι αξίζει γι’ αυτήν να έχει παρόν και μέλλον επίσης. 

Μέσα από τη συντροφικότητα, το χιούμορ, το κέντρισμα του αισθησιασμού η παρέα συντροφεύει τα μέλη της να βιώσουν τον ερωτισμό σε δημόσια μέρη, όπως παλιά. Μαζί, ο δημόσιος χώρος που είναι φορτισμένος με τα στοιχεία ενός πατριαρχικού και εθνικιστικού πλαισίου αποχτά ρωγμές, για να αναδυθεί ακριβώς αυτός ο ερωτισμός».

Πηγή: ant1news.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ