Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025

Προσάραξη λιμενικού σκάφους σε βράχο – Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τα αίτια

Ο κυβερνήτης του συνελήφθη, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εντολή Εισαγγελέα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προσάραξη λιμενικού σκάφους σε βράχο – Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τα αίτια (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ το πλήρωμα του σκάφους του του Λιμενικού Σώματος, που προσάραξε την νύχτα στα βράχια του λιμενοβραχίονα, έξω από το λιμάνι του Βόλου. Ο κυβερνήτης απέδωσε το ατύχημα στις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού: Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής 615 (ΠΛΣ-615), κατά τον κατάπλου του, μετά από εκτέλεση περιπολίας στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης “Ποσεδών”, προσάραξε στον εξωτερικό λιμενοβραχίονα του λιμένα Βόλου. Σύμφωνα με δήλωση του κυβερνήτη, το σκάφος προσάραξε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (ΒΑ 4-5 BF) και της χαμηλής ορατότητας λόγω καταιγίδας, που επικρατούσε στην περιοχή. Διενεργήθηκε αλκοολομέτρηση και στα τέσσερα μέλη του πληρώματος του ΠΛΣ, με αρνητικά αποτελέσματα. Ο κυβερνήτης του ΠΛΣ συνελήφθη, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εντολή της κ. Εισαγγελέα. Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Το ΠΛΣ-615 έχει ανελκυστεί.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών Βόλου και Ναυτοδικείου Πειραιά, ενώ έχει δοθεί εντολή διενέργειας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από την 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ