Τετάρτη 06 Αυγούστου 2025

Προσάραξη πλοίου σε βραχονησίδα στην Εύβοια: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης 105 επιβατών- Ολιγωρία του Λιμενικού

«Στο φέρι μποτ ήταν οι δύο γονείς μου και η θεία μου, το προσωπικό απλά εξαφανίστηκε, δεν τους έδωσαν καμία ενημέρωση, απ' ότι κατάλαβα δεν τους είπε κανείς τι να κάνουν(...) προσπάθησα να πάρω τηλέφωνο στο Λιμενικό, που δεν μπορούσε να με ενημερώσει για τίποτα »

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προσάραξη πλοίου σε βραχονησίδα στην Εύβοια: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης 105 επιβατών- Ολιγωρία του Λιμενικού evima.gr

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επιχείρηση μεταφοράς των επιβατών του φέρι μποτ που προσάραξε στην ξέρα Γλάρος μόλις αναχώρησε από το λιμάνι.

Στο πλοίο επέβαιναν περίπου 105 άτομα, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά και εννέα μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού, με ιδιωτικά σκάφη να προσεγγίζουν το σημείο και να απομακρύνουν σταδιακά τους επιβάτες.

Τα πρώτα παιδάκια απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Στύρων, όπου τα υποδέχθηκαν ανακουφισμένοι συγγενείς και κάτοικοι της περιοχής.

Στο σημείο έσπευσαν τρία σκάφη του Λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη και άλλο ένα επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο, προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία.

Το φέρι μποτ είχε μικρή εισροή υδάτων, η οποία έχει σταματήσει και γίνεται απάντληση.

Φέρι μποτ προσάραξε σε ξέρα: Καταγγελίες για ολιγωρία του Λιμενικού

«Είμαστε στο κατάστρωμα και μας πάνε στη Νέα Στύρα. Το φέρι μποτ δεν έχει βάρκες, αλλά έχουν έρθει από τη Νέα Στύρα. Πρόκειται για ένα σκάφος του Λιμενικού και ένα ψαράδικο. Έχουμε φορέσει όλοι σωσίβια, ενώ είμαστε 10 λεπτά από το λιμάνι» περιέγραψε στον ALPHA, επιβάτιδα.

Κόρη επιβατών του πλοίου κατήγγειλε στο OPEN ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση σχετικά με το τι συμβαίνει, ενώ το Λιμενικό ήταν άφαντο. «Έχουν ήδη βγει, αλλά κάποια άτομα έχουν μείνει πίσω στο καράβι. Το Λιμενικό ήταν άφαντο, ούτε μία βάρκα. Στο φέρι μποτ ήταν οι δύο γονείς μου και η θεία μου, το προσωπικό απλά εξαφανίστηκε, δεν τους έδωσαν καμία ενημέρωση, απ’ ότι κατάλαβα δεν τους είπε κανείς τι να κάνουν. Πήραν μόνοι τους τα σωσίβια και προσπάθησαν να προστατευτούν. Εγώ μίλησα με τους δικούς μου στις 6.50. Στις 7.10 προσπάθησα να πάρω τηλέφωνο στο Λιμενικό, που δεν μπορούσε να με ενημερώσει για τίποτα. Όλο το περιστατικό φαινόταν από το λιμάνι, το πλοίο πήρε και κλίση και νερό »

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ