Σάββατο 04 Φεβρουαρίου 2023

Προσφεύγει στο ΕΔΔΑ ο Αλ. Κούγιας για την υπόθεση Πισπιρίγκου – Στρέφεται κατά του Δημοσίου, του υπουργείου Δικαιοσύνης, δικαστών και εισαγγελέων

Είχαν προηγηθεί «μηνύματα» του συνηγόρου της κατηγορούμενης για το θάνατο των τριών παιδιών της για αγωγές αποζημίωσης εκατομμυρίων ευρώ και μηνύσεις κατά τριών ιατροδικαστών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προσφεύγει στο ΕΔΔΑ ο Αλ. Κούγιας για την υπόθεση Πισπιρίγκου – Στρέφεται κατά του Δημοσίου, του υπουργείου Δικαιοσύνης, δικαστών και εισαγγελέων eurokinssi

Σε προαναγγελία για προσφυγή στο ΕΔΔΑ προχώρησε ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση Πισπιρίγκου. Όπως αναφέρει με πρωτοβουλία του δικηγορικού του γραφείου και σε συνεργασία με ευρωπαίους δικηγόρους που ειδικεύονται στο αντικείμενο, θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ).

Κούγιας

Freepik

Η προσφυγή κατά τον κ. Κούγια θα στρέφεται κατά του ελληνικού κράτους, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, των Εισαγγελέων Ελευθεριάνου και Μαστραντωνάκη και των Δικαστών Σαλάππα και Τζωρτζάτου, γιατί αγνόησαν νόμιμες ιατροδικαστικές εκθέσεις, νεκροψίες και νεκροτομές.

«Με μία κωμικού νομικού/επιστημονικού περιεχομένου απλή έκφραση γνώμης δύο αυτοδιορισμένων ιατροδικαστών, οι οποίοι δεν διενέργησαν ούτε νεκροψία, ούτε νεκροτομή, αλλά μόνο από μεταθανάτιες φωτογραφίες και ένα πανάκι μωρού που τους παρέδωσε η δήθεν δολοφόνος Σ.Π., δηλαδή η δήθεν δολοφόνος τούς παρέδωσε η ίδια το μέσον, με το οποίο δήθεν σκότωσε το παιδί της, άσκησαν παράνομη ποινική δίωξη στη δυστυχή και ανυπεράσπιστη στην κυριολεξία κα κατηγορουμένη» λέει σε ανακοίνωσή του ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Κούγιας

(EUROKINISSI)

Βάσει των στοιχείων αυτών – αναφέρει – ακολούθως παρανόμως αποφάσισαν την προσωρινή της κράτηση και την έκλεισαν παρανόμως στις φυλακές, χωρίς να συντρέχει ουδεμία από τις προϋποθέσεις της προσωρινής κρατήσεως. «Η κα κατηγορούμενη εκτός της προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα προσφύγει και στην ελληνική Δικαιοσύνη με αγωγές κακοδικίας, ζητώντας μεγάλη χρηματική ικανοποίηση και από όλους όσους Εισαγγελείς και Δικαστές την κατέστρεψαν» σημειώνεται στην ανακοίνωση Κούγια.

Κούγιας: Αγωγές αποζημίωσης εκατομμυρίων ευρώ και μηνύσεις

Νωρίτερα, άλλη μία επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση Πισπιρίγκου, με τον συνήγορο της κατηγορούμενης να στρέφει τα βέλη του κατά τριών ιατροδικαστών τους οποίους απειλεί με αγωγές αποζημίωσης εκατομμυρίων ευρώ και μηνύσεις.

Με αφορμή δηλώσεις του ιατροδικαστή Καρακούκη ανέφερε πως «θα ζητηθεί από τη Δικαιοσύνη υπέρ της κας Σ.Π, τόσο η ποινική του καταδίκη για τα αδικήματα, τα οποία έχει διαπράξει εις βάρος της, αλλά και η καταβολή σε αυτήν χρηματικής αποζημιώσεως 1.000.000 ευρώ από καθέναν από αυτούς τους τρεις».

Κούγιας

eurokinissi

Και πρόσθετε: «Δηλαδή εις βάρος των τριών αυτών, Καρακούκη – Καλόγρηα – Λέων, θα κατατεθούν μηνύσεις και αγωγές για κάθε παράνομη συμπεριφορά τους και θα υποβληθούν μηνύσεις και αγωγές για κάθε παράνομη πράξη τους και για κάθε παρουσία τους σε οποιαδήποτε τηλεοπτική εκπομπή».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ