Πέμπτη 07 Ιουλίου 2022

Προσοχή! Μην κατεβάσετε αυτή την εφαρμογή – Χάκερ κλέβουν τραπεζικά στοιχεία – Χιλιάδες καταγγελίες

Αρκετοί χρήστες έπεσαν θύματα, αφού το κακόβουλο λογισμικό, εμφανίζεται ως ένα νόμιμο εργαλείο ελέγχου ταυτότητας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προσοχή! Μην κατεβάσετε αυτή την εφαρμογή – Χάκερ κλέβουν τραπεζικά στοιχεία – Χιλιάδες καταγγελίες unsplash

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι χρήστες των android κινητών, καθώς κακόβουλη εφαρμογή που είναι διαθέσιμη στο Google Play εμφανίζεται ως έγκυρη και κλέβει τα τραπεζικά στοιχεία των χρηστών.

Η εφαρμογή αυτή είναι η «2FA Authenticator» που ήταν διαθέσιμη στο Google Play για Android και μέχρι στιγμής υπολογίζεται πως την έχουν κατεβάσει περισσότεροι από 10.000 χρήστες, σύμφωνα με το securityboulevard.com.

Μετά την ενημέρωση των αρμόδιων, η εφαρμογή δεν είναι πλέον διαθέσιμη, όμως υπολογίζεται πως αρκετοί χρήστες έπεσαν θύματα, αφού το παραπάνω κακόβουλο λογισμικό, εμφανίζεται ως ένα νόμιμο εργαλείο ελέγχου ταυτότητας.

unsplash

Η εφαρμογή 2FA Authenticator πέρασε «απαρατήρητη» στο Google Play, γιατί αντέγραψε τον ανοιχτό κώδικα της δωρεάν εφαρμογής Aegis Authenticator.

Έτσι, με τις κατάλληλες μετατροπές το τελικό αποτέλεσμα θύμιζε το αρχικό και μπόρεσαν να διοχετεύσουν το κακόβουλο λογισμικό, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί έγκαιρα.

Σύμφωνα με το zdnet.com, η 2FA Authenticator ζητούσε στην εγκατάσταση «κρίσιμα δικαιώματα», επιτρέποντάς στη συνέχεια να εκτελεί ορισμένες εργασίες, όπως απενεργοποίηση κλειδώματος και ασφάλειας κωδικού πρόσβασης.

Τότε, διαπίστωνε αν η συσκευή πληρούσε τα κατάλληλα κριτήρια, ώστε να γίνει λήψη ενός Remote Access Trojan, που ονομάζεται Vultur.

Το Vultur λοιπόν, κατέγραφε κινήσεις στην οθόνη και στοιχεία που εισάγονται σε τραπεζικές εφαρμογές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ