Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου 2021

Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένο κεμπάπ λόγω σαλμονέλας

Στην ανάκληση κατεψυγμένου κεμπάπ προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένο κεμπάπ λόγω σαλμονέλας

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) αποφάσισε να ανακαλέσει από την αγορά κατεψυγμένο κεμπάπ, καθώς εντοπίστηκε σαλμονέλα στο προϊόν.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με τα στοιχεία: «ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΤΥΠΟΥ ΚΕΜΠΑΠ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ», αριθμού παρτίδας LOT 27921, με ημερομηνία ανάλωσης 06/10/2022 και ημερομηνία κατάψυξης 06/10/2021, που παράγεται από την εταιρεία    «Ι. ΔΑΒΟΥΤΗΣ & ΣΙΑ Α.Ε». Κατεψυγμένο κεμπάπ

Σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Αθηνών του Ε.Φ.Ε.Τ., διαπιστώθηκε η ΠΑΡΟΥΣΙΑ του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ