Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Προσωπική ανάρτηση Τσίπρα για τις ημέρες της καραντίνας, την παγκ. ημέρα αδέσποτων και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουµε Ορθιοι»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προσωπική ανάρτηση Τσίπρα για τις ημέρες της καραντίνας, την παγκ. ημέρα αδέσποτων και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουµε Ορθιοι»

Μία ανάρτηση για τις ημέρες της καραντίνας έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στους προσωπικούς του λογαριασμούς του στο Facebook και το instagram.

“Τις μέρες της καραντίνας έχουν χαθεί οι καθημερινές και τα Σαββατόβραδα. Άλλοτε Σάββατο βράδυ θα ήμασταν κάπου έξω με φίλους. Τώρα δεν έχει σημασία η μέρα, δουλεύουμε με τους συνεργάτες μου, μέσω τηλεδιάσκεψης, για τη παρουσίαση των προτάσεών μας για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, που θα ανακοινώσουμε στις αρχές της εβδομάδας.

Ωστόσο, ούτε για την Κάρμεν υπάρχουν διαφορές στις μέρες και στις ώρες. Κάθε ώρα είναι γι’ αυτήν ώρα για παιχνίδι. Και πάνω που νόμιζα ότι ηρέμησε όταν την πήρα αγκαλιά, έτρεξε να με διαψεύσει. Ή μήπως ήθελε να μου πει με τον τρόπο της ότι συμφωνεί με τις προτάσεις μας;”, αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Τις μέρες της καραντίνας έχουν χαθεί οι καθημερινές και τα Σαββατόβραδα. Άλλοτε Σάββατο βράδυ θα ήμασταν κάπου έξω με φίλους. Τώρα δεν έχει σημασία η μέρα, δουλεύουμε με τους συνεργάτες μου, μέσω τηλεδιάσκεψης, για τη παρουσίαση των προτάσεών μας για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, που θα ανακοινώσουμε στις αρχές της εβδομάδας. Ωστόσο, ούτε για την Κάρμεν υπάρχουν διαφορές στις μέρες και στις ώρες. Κάθε ώρα είναι γι’ αυτήν ώρα για παιχνίδι. Και πάνω που νόμιζα ότι ηρέμησε όταν την πήρα αγκαλιά, έτρεξε να με διαψεύσει. Ή μήπως ήθελε να μου πει με τον τρόπο της ότι συμφωνεί με τις προτάσεις μας; #ΜενουμεΟρθιοι

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexis Tsipras, Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras) στις

ΣΥΡΙΖΑ: Δέσµη µέτρων για να «Μείνουµε Όρθιοι» – Πρόταση σε τρεις άξονες

Παρεμβάσεις σε δύο επίπεδα σκοπεύει να ανακοινώσει στις αρχές της εβδομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ, για τη θωράκιση της ελληνικής οικονοµίας, αλλά και την τόνωση της ρευστότητας για επιχειρήσεις και εργαζόµενους.

Σε πρώτο επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή εµπειρία του, θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις για την έκδοση ευρωοµολόγου -κάτι για το οποίο ήδη προϊδέασε ο Αλέξης Τσίπρας στο άρθρο του στη «Le Monde»-, ενώ σε ένα δεύτερο, παράλληλο επίπεδο θα παρουσιάσει επισήµως ένα συνολικό πρόγραµµα που τιτλοφορείται «Μένουµε Ορθιοι» µετά την πανδηµία και το οποίο περιλαµβάνει ένα γενναίο και εµπροσθοβαρές πακέτο µέτρων οικονοµικής ενίσχυσης.

Σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα έκδοσης ευρωοµολόγου, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη συνοµιλήσει µε κορυφαίους οικονοµολόγους και συνεχίζει τις επαφές του και µε Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωµατούχους που συναινούν σε αυτήν την προοπτική ως σανίδα διάσωσης των οικονοµιών της Ευρωζώνης.

Μάλιστα µε βάση και το άρθρο του στη «Le Monde» αφήνει να εννοηθεί ότι η Ευρώπη θα µπορούσε να προχωρήσει στην έκδοσή του παρά την επίµονη άρνηση της Γερµανίας, της Ολλανδίας και άλλων κρατών-δορυφόρων του Βερολίνου, εφόσον υπάρχει η συναίνεση των άλλων κρατών-µελών. Κατά τις πληροφορίες, από τις µέχρι τώρα συνοµιλίες του η πλειονότητα των Ευρωπαίων ηγετών και πολιτικών συµφώνησαν στην αναγκαιότητα εξεύρεσης µιας ευρωπαϊκής λύσης µε αλληλεγγύη που θα περιλαµβάνει µέτρα όπως το ευρωοµόλογο, ακόµη κι αν αυτό σηµαίνει ότι δεν θα συµµετέχουν η Γερµανία και η Ολλανδία.

Δηµοσιονοµικές δαπάνες άµεσης ενίσχυσης επιχειρήσεων, εργαζοµένων και πολιτών, και ένα µεγάλο πακέτο ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων µε εγγυήσεις δανείων.

Σύµφωνα µε προβεβληµένα στελέχη της Κουµουνδούρου, πρόκειται για µια δέσµη µέτρων που θα έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ εάν βρισκόταν στην κυβέρνηση στην παρούσα κρίση. Κατά την οµιλία του στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε πως «δεν θέλω να γίνω µάντης κακών, αλλά φοβάµαι ότι κινδυνεύουν να χαθούν µέσα σε λίγους µήνες οι θυσίες και οι κόποι που έχει κάνει ο ελληνικός λαός. Πρέπει να φροντίσουµε ώστε οι απώλειες να είναι όσο το δυνατόν µικρότερες», χτυπώντας καµπανάκι προς την κυβέρνηση. Σύµφωνα µε την αξιωµατική αντιπολίτευση, η κυβέρνηση επιχειρεί µε αποσπασµατικά και ανεπαρκή µέτρα να αντιµετωπίσει τις ολέθριες επιπτώσεις της πανδηµίας στην οικονοµία, ωστόσο δεν έχει κάποια δικαιολογία αφενός µετά την αποφασισµένη παρέκκλιση από τους κανόνες του Συµφώνου Σταθερότητας και τη ρευστότητα που θα διατεθεί από τις παρεµβάσεις της ΕΚΤ και αφετέρου λόγω της ύπαρξης του µαξιλαριού ασφαλείας και της κλίµακας των δηµόσιων παρεµβάσεων που επιλέγονται από χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούν ότι στόχος της λήψης οριζόντιων µέτρων µεγάλης κλίµακας σε άµεσο χρόνο είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ύφεση και να επέλθει το ταχύτερο δυνατόν ανάκαµψη µετά την κρίση, όµως χωρίς µείωση των εισοδηµάτων. Προσθέτουν πως σκοπός της δέσµης µέτρων που θα ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η στήριξη των εργαζοµένων και των ελληνικών επιχειρήσεων έως ότου λήξουν τα περιοριστικά µέτρα για την πανδηµία, ώστε η επόµενη µέρα να µην τους βρει υπερχρεωµένους και µε τεράστιες απώλειες εσόδων, και ασφαλώς η εξασφάλιση ενός αναπτυξιακού προγράµµατος.

Στον αντίποδα θεωρούν πως οι παρεµβάσεις της κυβέρνησης της Ν∆ είναι ελλιπείς και αποσπασµατικές και επιχειρούν να λειτουργήσουν πυροσβεστικά και όχι προληπτικά για την αντιµετώπιση µιας προδιαγεγραµµένης ύφεσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ