Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Προσπάθεια εκφοβισμού της βλέπει πίσω από τη διάρρηξη η Ελένη Τουλουπάκη – Τι έψαχναν στο σπίτι της εισαγγελέως (φωτο)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προσπάθεια εκφοβισμού της βλέπει πίσω από τη διάρρηξη η Ελένη Τουλουπάκη – Τι έψαχναν στο σπίτι της εισαγγελέως (φωτο)

Προσπάθεια εκφοβισμού ή απειλής της ενόψει των εξελίξεων στην υπόθεση Novartis, βλέπει η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη πίσω από τη διάρρηξη στο σπίτι της στην Ακρόπολη.

Άλλωστε η ίδια , μιλώντας στους αστυνομικούς που την ενημέρωσαν φέρεται να τους είπε πως έχει γίνει υπ΄αριθμόν ένα στόχος και αναρωτήθηκε «το επόμενο θα είναι να με σκοτώσουν;».

Ήξεραν

Το ερώτημα στο οποίο ψάχνουν απάντηση οι αρχές είναι αν επρόκειτο για τυχαία διάρρηξη σε ένα σπίτι που ο ιδιοκτήτης έλλειπε τον Αύγουστο ή αν οι διαρρήκτες γνώριζαν ακριβώς σε ποιο σπίτι έμπαιναν. Βέβαια το γεγονός ότι αγνόησαν συσκευές και άλλα αντικείμενα στο σπίτι και εστίασαν όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που δημοσίευσε το dikastiko.gr στο γραφείο της, προφανώς είναι προς αξιολόγηση.

Το λάπτοπ

Επίσης σημαντικό είναι ότι τελικά πήγαν τον φορητό υπολογιστή της εισαγγελέα, εκτιμώντας προφανώς πως εκεί μπορεί να υπάρχουν σημαντικά υπηρεσιακά έγγραφα, ή ακόμα και στοιχεία που συλλέγει πλέον η ίδια προκειμένου να αντικρούσει τις κατηγορίες που τις προσάπτονται για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis, όπου κατηγορείται για έξι αδικήματα.

Έκαναν άνω κάτω το γραφείο της

Η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς απουσίαζε σε διακοπές στο πατρικό της στα Χανιά και επέστρεψε τελικά χθες το βράδυ στην Αθήνα αφού ταξίδευε όλη τη μέρα. Ενημερώθηκε από τη γυναίκα που καθαρίζει το σπίτι της πως ο χώρος είχε παραβιαστεί. Η κλειδαριά σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν σπασμένη και από το χώρο δεν έλλειπαν αντικείμενα . Αντίθετα ήταν διάσπαρτα στο χώρο τα έγγραφά της και το γραφείο της ήταν ανάστατο, όπως και τα ντουλάπια της βιβλιοθήκης. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν λείπουν σημαντικά έγγραφα που κατείχε ή ακόμα και σκληροί δίσκοι .

Χωρίς φύλαξη το σπίτι

Στο σπίτι της εισαγγελέα (που είχε αναφερθεί ξεκάθαρα από τις αρχές ως στόχος) δεν υπάρχει αστυνομική φύλαξη όταν απουσιάζει. Μάλιστα επισημαίνεται πως είναι γνωστή η κατοικία της από ρεπορτάζ που είχαν δημοσιευθεί και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να χρειάζεται φρούρηση. Όπως επίσης ήταν γνωστό πως απουσίαζε στα Χανιά.

Όταν βρίσκεται στην Αθήνα, πέραν της συνοδείας αστυνομικών για τις μετακινήσεις της, το οικείο αστυνομικό τμήμα περιπολεί κάποιες ώρες το σπίτι της, αλλά αυτό δεν γίνεται όταν απουσιάζει. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως η συγκεκριμένη ενέργεια εκλαμβάνεται είτε «προσπάθεια εκφοβισμού» είτε ως προσπάθεια απόσπασης σημαντικών εγγράφων που κατείχε η εισαγγελέας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ