Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Πρόστιμα έως και 1.000 ευρώ και οδηγίες για την περίοδο του Πάσχα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρόστιμα έως και 1.000 ευρώ και οδηγίες για την περίοδο του Πάσχα

Σύμφωνα με το υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Πολιτεία θα λάβει μέτρα και μάλιστα αυστηρά, όσον αφορά στην απαγόρευση μετακίνησης από Νομό σε Νομό την περίοδο του Πάσχα.

Μολονότι η καμπύλη των κρουσμάτων της πανδημίας Covid 19 στην Ελλάδα και τις χώρες της βαλκανικής χερσονήσου δεν έχει παρουσιάσει μεγάλη άνοδο, προβληματίζει, καθώς όπως ανέφερε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην χθεσινή ενημέρωση των συντακτών,  “η χαλάρωση ελλοχεύει κινδύνους πολλούς κινδύνους επιπλέον διασποράς του ιού”, κυρίως στην περιφέρεια, όπου το σύστημα υγείας είναι πιο αποδυναμωμένο.

Τις προηγούμενες ημέρες η παρέμβαση της κυβέρνησης ήταν άμεση, με την απαγόρευση αλλαγής κατοικίας στις κατά τόπους ΔΟΥ των μεγάλων Αστικών κέντρων, με αποτέλεσμα οι ελάχιστοι “πονηροί”, να μείνουν απλά με την χαρά της σκέψης τους, δηλαδή να αλλάξουν τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην φορολογική δήλωση, ώστε να ταξιδέψουν για την περίοδο του Πάσχα στο χωριό.

Αυξημένα μπλόκα διπλασιασμός των προστίμων

Το μέτρο κλεισίματος των διοδίων, με αστυνόμευση σε όλους τους σταθμούς διοδίων, αλλά και στα μεγάλα οδικά δίκτυα τις χώρας, είναι ένα μέτρο που εξετάζεται σοβαρά και αφορά όλους όσοι δεν θα είναι σε θέση να δικαιολογήσουν επαρκώς την μετακίνηση τους.

Δηλαδή, τα φορτηγά μεταφοράς νωπών η κατεψυγμένων προϊόντων και γαλακτοκομικών, για την επαρκή τροφοδοσία της Αγοράς, σαφώς και θα επιτρέπεται όπως και η μετακίνηση πολιτών από τον έναν Νομό στον άλλο για λόγους υγείας.

Κλειστές όλες οι παρακαμπτήριες οδοί

Επίσης έχει δοθεί η εντολή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας να στήσουν μπλόκα τις επίμαχες ημέρες και κυρίως τη Μεγάλη Εβδομάδα, στα Επαρχιακά δίκτυα και στις παρακαμπτήριες οδούς, ώστε κανείς να μην μπορεί να σπάσει τα μέτρα απαγόρευσης.

Πρόστιμο έως και 1.000 ευρώ

Βέβαια το πλέον πιθανό είναι τις αμέσως επόμενες ημέρες να ανακοινωθεί και η αύξηση του προστίμου για τις άσκοπες μετακινήσεις και μάλιστα κατά μια πληροφορία η «μπίλια» είναι δυνατόν να «κάτσει» στα 1.000 ευρώ.

Πως θα ψήσουμε. Σίγουρα οικογενειακά!

Όσον αφορά τώρα την Κυριακή του Πάσχα και το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία, ο σχεδιασμός από την πλευρά της Κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει.

Η οδηγία περί συναθροίσεων παραμένει σε ισχύ. Σε οικίες με περίκλειστη αυλή και εγκατάσταση, ενδεχομένως να επιτραπεί το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία. Ενδεχομένως το ίδιο να ισχύσει και με τα διαμερίσματα που έχουν μεγάλο μπαλκόνι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ