Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Πρόστιμα-μαμούθ επέβαλε το Υπουργείο Ανάπυξης: “Καμπάνα” 2 εκατ. ευρώ σε δυο πολυεθνικές εταιρείες-κολοσσούς – Δείτε ποιες είναι – ΒΙΝΤΕΟ

Τα πρόστιμα αφορούν την παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023. Ο υπουργός Ανάπτυξης, επέβαλε το ανώτατο πρόστιμο, ύψους 1.000.000 ευρώ για κάθε μια από τις δύο πολυεθνικές εταιρείες. 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρόστιμα-μαμούθ επέβαλε το Υπουργείο Ανάπυξης: “Καμπάνα” 2 εκατ. ευρώ σε δυο πολυεθνικές εταιρείες-κολοσσούς – Δείτε ποιες είναι – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Πρόστιμα 2 εκατ. ευρώ σε δυο πολυεθνικές εταιρείες-κολοσσούς για τις οποίες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), επέβαλε ο Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης, επέβαλε το ανώτατο πρόστιμο, ύψους 1.000.000 ευρώ για κάθε μια από τις δύο πολυεθνικές εταιρείες και είναι το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα πρόστιμα αφορούν την παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

Πρόστιμα 2 εκατ. ευρώ σε δυο πολυεθνικές εταιρείες: Ποιες είναι οι δύο εταιρείες

– Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία «ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.».

– Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία «ΕΛΑΪΣ UNILEVER HELLAS AE».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τον νόμο ώστε να αποτρέψουμε την αισχροκέρδεια και να τονώσουμε τον υγιή ανταγωνισμό, προς όφελος της ελληνικής οικογένειας. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τη δυσκολία των νοικοκυριών να έχουν πρόσβαση σε βασικά καταναλωτικά είδη.

Η αντιμετώπιση του πληθωρισμού και, ιδιαίτερα του πληθωρισμού της απληστίας, είναι πρωτίστως θέμα κοινωνικής ευθύνης αλλά και διασφάλισης της συνοχής της κοινωνίας. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τα πρόστιμα θα επιβάλλονται χωρίς δισταγμό. Η μάχη με την ακρίβεια είναι συνεχής και διαρκής. Δεν εφησυχάζουμε».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ