Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2023

Πρόταση μομφής: Σκληρό ροκ στη Βουλή – Υποκλοπές και “μαύρο χρήμα” για το ΣΥΡΙΖΑ channel κυριαρχούν στις αντιπαραθέσεις – BINTEO

“Ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας του καταθέτοντας πρότασης δυσπιστίας” είπε από την Κρήτη ο πρωθυπουργός.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρόταση μομφής: Σκληρό ροκ στη Βουλή – Υποκλοπές και “μαύρο χρήμα” για το ΣΥΡΙΖΑ channel κυριαρχούν στις αντιπαραθέσεις – BINTEO eurokinissi

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ξεκίνησε την Τετάρτη το απόγευμα η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας και θα ολοκληρωθεί με την σχετική ψηφοφορία την Παρασκευή.

Η συζήτηση διεξάγεται σε προεκλογικούς τόνους, με κυρίαρχα τα ζητήματα των παρακολουθήσεων αλλά και τις εξελίξεις στο Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες και τις αναφορές για “βαλίτσες” με χρήματα που διοχετεύονταν από τον Καλογρίτσα προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι περισσότεροι ομιλητές αναφέρθηκαν σε αυτά και ανάλογα με την κομματική τους τοποθέτηση είτε κατηγορούσαν την κυβέρνηση για το θέμα των υποκλοπών ή την αντιπολίτευση για τις διαδρομές του μαύρου χρήματος.

Παρέμβαση από την Κρήτη, όπου περιοδεύει, έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας του, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Να είναι βέβαιος, όμως, ότι αυτή η πρόταση δυσπιστίας θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας προς τον λαό. Θα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση αυτή που ήδη έχει ξεκινήσει. Δεν θα διαπιστώσουμε απλά την αρραγή ενότητα του κόμματος και των βουλευτών μας, θα είναι μία ευκαιρία να μάθουμε πολλά. Να μάθουμε πολλά, γιατί σχετικά με το θέμα των περίφημων υποκλοπών εμείς έχουμε ήδη τοποθετηθεί, με ευθύτητα. Αναλάβαμε τις ευθύνες μας, αλλάξαμε πρόσωπα, ψηφίσαμε ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ. Χωρίς να αγνοούμε λάθη, αλλά και χωρίς να διαλύουμε μία πολύτιμη Υπηρεσία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Eurokinissi

Πρόταση μομφής: Οι δικασταί εις τας Αθήνας δικάζουν Παππά – Παπαγγελόπουλο

«Εκείνοι όμως που με θράσος σήμερα μας σηκώνουν το δάχτυλο, θα κληθούν αυτές τις μέρες, μέχρι και την Παρασκευή, να μας μιλήσουν για όσα μέχρι σήμερα σιωπούν. Για παράδειγμα, πήραν και πόσα χρήματα από τον κ. Καλογρίτσα, όπως καταθέτει τώρα η γραμματέας του και επιβεβαιώνουν τα μηνύματα μεταξύ του επιχειρηματία και του κ. Παππά; Γιατί πρέπει ένας Υπουργός να συναναστρέφεται έναν ειδικό σε εταιρείες offshore, τον κ. Αρτεμίου, που ξαναήρθε στο προσκήνιο μετά τα ταξίδια του ΣΥΡΙΖΑ στη Βενεζουέλα» ενώ συμπλήρωσε «καλύπτει ακόμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους δύο Υπουργούς που κατηγορούνται στο Ειδικό Δικαστήριο; Μας είπε ο κ. Τσίπρας «υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας». Ναι, αλλά δικάζουν τον κ. Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο».

Για τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής «που ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ τον έκανε σημαία του» ανέφερε ότι «θα δούμε στην πορεία τελικά πόσο ανεξάρτητος είναι αυτός και οι συνεργάτες του» ενώ τόνισε ότι «με τον κ. Τσίπρα εγώ δεν επιλέγω τη σύγκρουση, επιλέγω τη σύγκριση».

Ειδικό Δικαστήριο

eurokinissi

Αλέξης Τσίπρας για πρόταση μομφής: Επικεφαλής εγκληματικού δικτύου ο πρωθυπουργός

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, όπου υπέβαλε το αίτημα δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και πριν την έναρξη της σχετικής συζήτησης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι ο φάκελος που πήρε από τον κ. Ράμμο «περιείχε τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΔΑΕ», μετά από επίσημο αίτημα που κατέθεσε ο ίδιος τον περασμένο Δεκέμβριο να διεξαχθεί έλεγχος από την Αρχή στα αρχεία των παρόχων κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να «διαλευκάνει αν τέθηκαν πράγματι σε επισύνδεση, από την ΕΥΠ» τα εξής άτομα: «ο υπουργός εργασίας κ. Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ κ. Λαλούσης, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κ. Διακόπουλος, ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών κ.κ. Λάγιος και Αλεξόπουλος».

«Η απάντηση που επισήμως έλαβα, ήταν έξι στα έξι», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, δηλώνοντας πως έχει την υποχρέωση μετά από αυτό να πει την «αλήθεια», απέναντι «στο σκοτάδι της συγκάλυψης που επιχειρήθηκε με εκβιασμούς».

Σημείωσε, δε, πως σύμφωνα με τα ευρήματα, η «ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη» παρακολουθούσε τον κ. Χατζηδάκη για οκτώ μήνες, ενώ «άκουγε τους αρχηγούς του στρατεύματος, τον Σύμβουλο Ασφαλείας και τους επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών, για δύο περίπου χρόνια», βάζοντας στο στόχαστρο και την αρμόδια εισαγγελέα που είχε υπογράψει τις σχετικές διατάξεις και υποστηρίζοντας ότι «είναι μέλος του ρυπαρού και εγκληματικού δικτύου και την προστατεύει ο επικεφαλής τού εγκληματικού δικτύου, ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Αλέξης Τσίπρας στην ΑΔΑΕ

eurokinissi

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ