Σάββατο 18 Μαϊου 2024

Πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ: Το “Μητσοτάκης γιοκ” το έχουμε ξανακούσει – BINTEO

O Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε εμφατικά πως "η Ελλάδα κρατά ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου αρκεί αυτός να γίνει σε συγκεκριμένο πλαίσιο"

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ: Το “Μητσοτάκης γιοκ” το έχουμε ξανακούσει – BINTEO PrimeministerGR/twitter

Ο πρωθυπουργός μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, μίλησε σε δημοσιογράφους τονίζοντας πως «το Μητσοτάκης γιοκ το έχουμε ξανακούσει. Εμείς αντιμετωπίζουμε τις διαφορές μας πολιτισμένα».

Είπε ακόμα μεταξύ άλλων για την Τουρκία ότι πρέπει να μιλάμε και να αντιμετωπίζουμε τις διαφορές μας πολιτισμένα και πρόσθεσε ότι πολλά από αυτά που λέγονται έχουν αποδέκτη το εσωτερικό ακροατήριο της γείτονος. Eκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν επεισόδια ανάλογα του καλοκαιριού του 2020 ενώ αναφερόμενος στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν είπε ότι είναι σαφές το μήνυμα να πέσουν οι τόνοι της έντασης στο Αιγαίο.

Πρωθυπουργός στο ΝΑΤΟ

PrimeministerGR/twitter

Πρωθυπουργός στο ΝΑΤΟ: Επαναβεβαιώθηκε η προσήλωση των μελών της Συμμαχίας στις έννοιες της εδαφικής ακεραιότητας και του Διεθνούς Δικαίου

Το ΝΑΤΟ ενισχύει πολύ σημαντικά την ανατολική πτέρυγα του, για να μπορέσει να προβάλλει αποτρεπτική ισχύ απέναντι στις όποιες φιλοδοξίες της Ρωσίας, σε βάρος χωρών μελών της Συμμαχίας, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Σύνοδος Κορυφής είναι πολύ μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας για το μέλλον του ΝΑΤΟ, καθώς διευθετήθηκε το καινούργιο Στρατηγικό Δόγμα, το οποίο επικαιροποιεί τις προτεραιότητες της Συμμαχίας, ενόψει των προκλήσεων που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη δεκαετία. Προφανώς και στρατηγικός αντίπαλος της Συμμαχίας, σε αυτή τη συγκυρία, είναι η Ρωσία και για αυτό και προχωρούμε ως Συμμαχία σε μία σημαντική ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προβάλουμε αποτρεπτική ισχύ απέναντι στις όποιες φιλοδοξίες της Ρωσίας απέναντι σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι όλη η προσήλωση της Συμμαχίας εστιάζει στη στήριξη της Ουκρανίας.

BINTEO: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ