Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023

Πρώτη καταδίκη οδηγού ταξί που αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή λόγω του σκύλου της – Β. Αυγουλάς: Παραδειγματική κρίση της Δικαιοσύνης

Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Αυγουλά, ενεργού τυφλού δικηγόρου, ο επαγγελματίας άσκησε βία κατά του εκπαιδευμένου Labrador.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρώτη καταδίκη οδηγού ταξί που αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή λόγω του σκύλου της – Β. Αυγουλάς: Παραδειγματική κρίση της Δικαιοσύνης unsplash

Επαγγελματία οδηγό ταξί που αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή κοπέλα εξ’ αιτίας του σκύλου οδηγού που χειριζόταν καταδίκασε για πρώτη φορά, ελληνικό δικαστήριο. Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Αυγουλά, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ενεργού τυφλού δικηγόρου, ο επαγγελματίας άσκησε βία κατά του εκπαιδευμένου Labrador.

Βαγγέλης Αυγουλάς

dikastiko

«Μετά την παραδειγματική κρίση της Δικαιοσύνης, η ανάγκη του κοινωνικού διαλόγου για τη Συμπερίληψη και την Προσβασιμότητα των τυφλών χειριστών σκύλων οδηγών, είναι τόσο ορατή όσο και ο καθημερινός αγώνας των ανάπηρων πολιτών αυτής της χώρας για τα αυτονόητα!» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Αυγουλάς.

«Ευχαριστώ το Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας – Greek Guide Dogs  για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου αλλά και τους συναδέλφους Θέμη Σοφό και Αναστασία Γιαρένη για την πολύτιμη υποστήριξη τους στην υπόθεση», σημείωσε ο δικηγόρος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ