Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Πρωτοδικείο Ρόδου: Επανασυνδέεται το ρεύμα στο σπίτι υπόλογου για ρευματοκλοπή

Βρέθηκαν ειδικότερα σύμφωνα με το έγγραφο κομμένες σφραγίδες καλύμματος ακροδεκτών μετρητή και διακοπή επαφής στις γέφυρες των τάσεων των δύο φάσεων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρωτοδικείο Ρόδου: Επανασυνδέεται το ρεύμα στο σπίτι υπόλογου για ρευματοκλοπή EUROKINISSI

Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων έγινε δεκτό το αίτημα ενός άνδρα, κατοίκου της Ρόδου, που εστράφη κατά της «ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ» να απαγορευθεί η διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία του.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, ο αιτών κατοικεί με τον γιο του σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας της συζύγου του, επιφανείας περίπου 150 τ.μ. που βρίσκεται στον τρίτο όροφο πολυώροφης οικοδομής. Ηλεκτροδοτείται (από την αρχή της κατασκευής της συνεχώς) από την ΔΕΗ.

Την 9η Αυγούστου 2022 πληροφορήθηκε αιφνιδίως από τον γιο του ότι υπήρξε διακοπή της ηλεκτροδότησης, χωρίς λόγο και αιτία, ενώ η υπόλοιπη οικοδομή ηλεκτροδοτείτο και οι μέχρι τότε λογαριασμοί ήταν εμπρόθεσμα πληρωμένοι.

Βρέθηκαν κομμένες σφραγίδες καλύμματος ακροδεκτών μετρητή

Αμέσως προσέτρεξε και όπως τον πληροφόρησαν περίοικοι είχε μεταβεί συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ και είχε διακόψει την ηλεκτροδότηση της κατοικίας του.

Άμεσα μετέβη στα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ όπου χωρίς να του επιτραπεί η είσοδος μετά από συνεννοήσεις των υπαλλήλων, του παρεδόθη στην πύλη εισόδου φάκελος, ο οποίος περιείχε το έγγραφο σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκε ρευματοκλοπή.

Βρέθηκαν ειδικότερα σύμφωνα με το έγγραφο κομμένες σφραγίδες καλύμματος ακροδεκτών μετρητή και διακοπή επαφής στις γέφυρες των τάσεων των δύο φάσεων.

Ρευματοκλοπή

EUROKINISSI

Αποτέλεσμα ήταν να του καταλογιστεί οφειλή, ύψους 9.827,06 ευρώ. Ημερομηνία δε έναρξης της ρευματοκλοπής ορίστηκε η 9-2-2015 ενώ για τον υπολογισμό της μη καταγεγραμμένης ηλεκτρικής ενέργειας υπολογίστηκε τεκμαρτή κατανάλωση, που αφορούσε στο χρονικό διάστημα από 7-6-2017.

Ο άνδρας τόνισε πως οι μόνες χρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας είναι οι λαμπτήρες, η τηλεόραση κι ένα πλυντήριο ρούχων. Αλλωστε οι λογαριασμοί της ΔΕΗ στην τελευταία 5ετία ουδέποτε υπερέβησαν το ποσόν των 40-50 ευρώ!

Λόγω προβλημάτων με τους μετρητές των καταστημάτων του ισογείου της οικοδομής, με αίτηση συνιδιοκτήτριας κατά τον μήνα Μάιο 2022 συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ άλλαξε τους παλαιούς μετρητές με νέους. Ως εκ τούτου, είναι αδιανόητη οποιαδήποτε επέμβασή του στον μετρητή.

Εξάλλου τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποιούν ελέγχους και μετρήσεις στους μετρητές τουλάχιστον 4 φορές τον χρόνο. Έτσι, αρμόδιο συνεργείο ήλεγχε τετράκις ετησίως τον μετρητή του, χωρίς ποτέ να διαπιστώσει την όποια παραβίαση του μετρητή. Είναι δε πρόδηλο πως ακόμη και αν υποτεθεί πως έγινε ρευματοκλοπή, γεγονός που αρνείται κατηγορηματικά, θα πραγματοποιήθηκε από άλλο ωφελούμενο πρόσωπο και υπάρχει συντρέχον πταίσμα της ΔΕΔΔΗΕ, η οποία δεν την διαπίστωσε και δεν την καταλόγισε νωρίτερα.

Η πάροδος τριών και πλέον ετών που μεσολάβησαν μεταξύ του χρόνου της δήθεν ρευματοκλοπής και της ενημέρωσής του, χωρίς οποιαδήποτε ειδοποίηση καθιστά αντικειμενικά αδύνατη οποιαδήποτε αντίδρασή του στα δεδομένα του ελέγχου, αφού δεν δύναται να συλλέξει αποδεικτικά στοιχεία για μία πράξη που του αποδίδεται πριν από 3 και παραπάνω έτη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ