Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Πρωτοφανείς υποθέσεις αρνητών στα δικηγορικά γραφεία: Κρυφοί εμβολιασμοί παιδιών και εξώδικα μεταξύ συντρόφων

Οι εμβολιασμοί των παιδιών οδηγούν στα δικαστήρια.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρωτοφανείς υποθέσεις αρνητών στα δικηγορικά γραφεία: Κρυφοί εμβολιασμοί παιδιών και εξώδικα μεταξύ συντρόφων

Απίστευτες και πρωτοφανείς υποθέσεις φτάνουν καθημερινά στα γραφεία των δικηγόρων στη χώρα μας που καλούνται να υπερασπιστούν τους πελάτες τους για τις διαφωνίες που υπάρχουν στην οικογένεια αναφορικά με τις διαφωνίες που δημιουργεί ο εμβολιασμός των παιδιών.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS του MEGA, μία μια μητέρα δηλώνει αποφασισμένη να εμβολιάσει τα δύο παιδιά της «στα κρυφά» από τον αρνητή πατέρα τους. «Αποφάσισα να εμβολιάσω τα παιδιά χωρίς την έγκριση του συζύγου γιατί ο σύζυγος είναι αρνητής και αντιεμβολιαστής. Βέβαια δεν γνωρίζω τι κυρώσεις θα υπάρχουν», δηλώνει.

Στο ερώτημά της αν την καλύπτει ο νόμος που εμβολιάζει τα παιδιά της χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα τους απάντηση έδωσε η δικηγόρος Ιφιγένεια Βασιλοπούλου. «Δε θεωρώ ότι θα έχει πρόβλημα γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποδειχθεί ότι την ώρα που έκλεισαν το ραντεβού υπήρχε διαφωνία ή δεν υπήρχε».

Οι κυρώσεις όμως δεν είναι οι μοναδικές που φοβίζουν τη νεαρή μητέρα καθώς, ο σύζυγος έχει απειλήσει ουκ ολίγες φορές τη σωματική της ακεραιότητα.

«Μου είπε ότι εάν τα εμβολιάσω, θα με σκοτώσει. Το έχει ξεκαθαρίσει αυτό. Υπάρχει πολύ μεγάλη ένταση».

Η ημερομηνία εμβολιασμού των παιδιών πλησιάζει και όπως επισημαίνει θα του το αποκαλύψει εκ των υστέρων και σε δημόσιο χώρο καθώς φοβάται μέχρι και τη χειροδικία.

«Θα το πω εκ των υστέρων και θα φροντίσω για πάρα πολλούς λόγους να του το κοινοποιήσω σε χώρο με κόσμο. Δεν θέλω να είμαστε οι δυο μας γιατί φοβάμαι την αντίδρασή του».

Οι εμβολιασμός παιδιών οδηγούν στα δικαστήρια

Σε περίπτωση που ο αρνητής πατέρας κινηθεί νομικά, τη λύση θα δώσει το δικαστήριο, με τον γονιό όμως που αρνείται τον εμβολιασμό να κινδυνεύει μέχρι και με αφαίρεση γονικής μέριμνας. Εμβολιασμός παιδιών

«Ο γονέας που αρνείται αδικαιολόγητα θα πρέπει να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του αυτόν τον κίνδυνο της αφαίρεσης της γονικής μέριμνας. Τα πράγματα θα ήταν ευκολότερα αν μιλούσαμε για εν διαστάσει συζύγους, εκεί όπου την απόφαση την παίρνει ένας», αναφέρει η δικηγόρος.

Όπως αποκαλύπτει η δικηγόρος, στην Ελλάδα υπήρξε και περίπτωση ενός 14χρονου παιδιού που απευθύνθηκε στην εισαγγελία για να εμβολιαστεί καθώς και οι δύο γονείς του ήταν αρνητές.

«Οι γονείς ήταν αρνητές, ο εισαγγελέας διέταξε τον εμβολιασμό. Πριν διαταχθεί η εισαγγελική παραγγελία, ο εισαγγελέας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς και τελικά τον συνόδευσαν να εμβολιαστεί».

Όταν το ανήλικο δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί και οι γονείς θέλουν, στην περίπτωση αυτήν αποφασίζουν μόνο οι γονείς.

Πατέρας έστειλε εξώδικο στην πρώην σύζυγό του για τα self test

«Μέσω του ΑΜΚΑ ανακάλυψε ότι η μητέρα δεν εφοδιάζεται με τα self test που δίνει η κυβέρνηση για τα παιδιά. Ο πατέρας έστειλε εξώδικο στην μητέρα για να απιτρέψει τον εμβολιασμό του παιδιού. Δεν πήραμε απάντηση και είμαστε σε διαπραγματεύσεις», σημείωσε η κα Βασιλοπούλου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ