Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Πως φτιάχτηκαν σε χρόνο ρεκόρ οι κλίνες ΜΕΘ στο “Σωτηρία” (Βίντεο)

Έτοιμες το πρωί της Δευτέρας είναι οι 50 νέες ειδικές κλίνες στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» οι οποίες θα διατίθενται αποκλειστικά για περιστατικά Covid-19.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πως φτιάχτηκαν σε χρόνο ρεκόρ οι κλίνες ΜΕΘ  στο “Σωτηρία” (Βίντεο)

Οι εργασίες κατασκευής της μεγαλύτερης σε μέγεθος μονάδας ΜΕΘ σε νοσοκομείο στην χώρα μας, στο «Σωτηρία», δυναμικότητας 50 κλινών, έγιναν σε χρόνο ρεκόρ.

Το έργο έγινε με εντατικούς ρυθμούς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Το έργο αποτελεί δωρεά της Βουλής των Ελλήνων και την υλοποίησή του είχε αναλάβει η κρατική κατασκευαστική εταιρεία ΚτΥπ (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ).

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Βουλή των Ελλήνων αποτυπώνει τις πυρετώδεις εργασίες για την ολοκλήρωση των κλινών.

Στα εγκαίνια βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το «παρών» έδωσαν ακόμη η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του από το νοσοκομείο τόνισε ότι «αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης να αυξηθεί ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ», ενώ δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα ενισχυθούν και άλλα νοσοκομεία με περισσότερες κλίνες.

Όσον αφορά την πορεία του κορονοϊού, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι. Γνωρίζουμε πως αν δεν προσέξουμε το σύστημα θα δεχτεί πιέσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης πως σε πρώτη φάση οι κλίνες θα διατίθενται για περιστατικά σχετιζόμενα με Covid-19, ενώ όταν τελειώσουμε με τον κορονοϊό οι κλίνες θα δοθούν κανονικά στο ΕΣΥ.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όπου χρειαστεί, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους «για τη μάχη που δίνει 24 ώρες το 24ωρο για να σώσουν ζωές».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ