Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

«Ψευτογιατρός»:  Αποδέχεται θεραπεία Placebo (εικονικής ιατρικής) σε καρκινοπαθή παιδάκια!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Ψευτογιατρός»:  Αποδέχεται θεραπεία Placebo (εικονικής ιατρικής) σε καρκινοπαθή παιδάκια!

Απόσπασμα από την απολογία του 47χρονου ψευτογιατρού:

«Προσέφερα θεραπευτικές υπηρεσίες ή σε περίπτωση που κάποιος δεν αποδέχεται αυτές τις μεθόδους προσέφερα θετικές αν μη τι άλλο υπηρεσίες Placebo»!

  Τι είναι το Placebo;

  «…Ένα εικονικό φάρμακο (αγγλικάplacebo) είναι μια πλαστή (εικονική) ιατρική παρέμβαση που μπορεί να παραγάγει το φαινόμενο της αυθυποβολής. Συνήθεις εικονικές παρεμβάσεις είναι τα αδρανή σκευάσματα (δισκία). Σε μια τέτοια εικονική θεραπευτική διαδικασία χορηγείται στον ασθενή ένα αδρανές χάπι, δίνεται στον ασθενή πληροφορία ότι αυτό μπορεί να βελτιώσει την κατάστασή του, αλλά δεν δίνεται πληροφορία ότι είναι στην πραγματικότητα αδρανές. Μια τέτοια παρέμβαση μπορεί να κάνει τον ασθενή να πιστέψει ότι η θεραπεία θα αλλάξει την κατάστασή του, και αυτή η πεποίθηση μπορεί να παράγει μια υποκειμενική αντίληψη θεραπευτικού αποτελέσματος, κάνοντας τον ασθενή να αισθανθεί ότι η κατάστασή του έχει βελτιωθεί..Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό ως το φαινόμενο placebo (πλασίμπο).

Σε καρκινοπαθή παιδάκια

Ο – κατά δηλωσή του- θεοσεβούμενος «γιατρός» στην απολογία του στις 22 Ιουνίου, μετά το πέρας της όποιας πήρε το δρόμο προς τις φυλακές, προέβη σε αυτή την παραδοχή αναφερόμενος σε ανήλικα , καρκινοπαθή παιδάκια, τα οποία τελικά πέθαναν. Η ομολογία αυτή, συνοδευμένη με συγνώμη μόνο για το ήσσονος σημασίας αδίκημα της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος , ήρθε ως συνέχεια της εμφανούς , διακριτικής αλλά συνεχούς, προσπάθειάς του, να αρνηθεί πως είναι υπεύθυνος για το βαρύ σκελος του κατηγορητηρίου: Τις ανθρωποκτονίες των δυο παιδιών, που σύμφωνα με τις καταγγελίες διέκοψαν τις χημειοθεραπείες. Τι απαντά επ αυτού; «Απλώς ανέφερα ότι δεν ήταν δυνατόν να λαμβάνονται τα βότανα τις ημέρες που πραγματοποιούνταν χημειοθεραπείες εξαιτίας των στομαχικών παρενεργειών»! 

Το μπαλάκι στους γονείς

Κι αντί να ζητήσει μια ξεκάθαρη συγνώμη για όλα, αρκείται να την ψελλίσει μόνο για ότι ότι «τους είπε ότι είναι γιατρός». Λες και οι άνθρωποι αυτοί, βουτηγμένοι στον πόνο για την ασθένεια των παιδιών τους, θα τον άκουγαν αν δεν τους έλεγε πως έχει τέτοια ιδιότητα. Όταν οι ίδιοι καταγγέλλουν πως τα παιδιά τους ήταν λειτουργικά μέχρι τη στιγμή που τους διέκοψε την θεραπεία. Και πρέπει τώρα – μετά το χαμό των παιδιών τους- να διαβάζουν πως ουσιαστικά είχαν πλήρη γνώση όλων αυτών και συναίνεσαν. Πως όλα ήταν «Placebo”.!

 Οι αποστροφές του βέβαια πέραν της ηθικής διάστασης, έχουν και ποινική αποτίμηση. Γιατί απλώς , μεθοδικά και σταθερά, προσπαθεί να πεί πως δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο, αφού οι άνθρωποι αυτοί, πλανημένοι από έναν δήθεν κορυφαίο γιατρό παγκοσμίου φήμης, συναίνεσαν :

«…Ουδέποτε παρέστησα ψευδώς στον οποιονδήποτε ότι αυτό που προμήθευα συνιστά φαρμακευτική αγωγή με την παραδοσιακή έννοια. Άλλωστε άπαντες οι άλλοι μάρτυρες καταθέτουν ότι οι προτάσεις μου στηρίζονται σε φυσικές μεθόδους με βότανα βιταμίνες και αποστάγματα» υποστηρίζει ο 47χρονος ενώ αναφερόμενος στα δυο παιδιά αλλά και τον 76χρονο άνδρα που σύμφωνα με τη δικογραφία έχασαν τη ζωή τους, επειδή ο ίδιος τους είχε πει να διακόψουν τις θεραπείες τους, υποστηρίζει: «Η ασθένεια από την οποία έπασχαν και τα δύο παιδιά αποτελεί ανίατη ασθένεια με πολύ χαμηλό προσδόκιμο ζωής. Δηλαδή ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες η πλήρης ίαση δεν ανήκει στο επίπεδο του προβλεπτού αλλά μεταφορικώς του «θαύματος». Επιπλέον, η πλήρης ίαση ενός ανθρώπων 76 ετών που πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες δεν ανήκει στο επίπεδο του προβλεπτού αλλά του μεταφορικά θαύματος».

Σε γνώση

Όλα ήταν εις γνώση τόσο των γονέων των άτυχων παιδιών όσο και των μελών της οικογένειας του 76χρονου άνδρα, ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος και επισημαίνει: «Ουδέποτε εξέφρασα άποψη ότι η προτεινόμενη από εμένα θεραπεία επιτρέπει από μόνη της την εξάλειψη της πορείας της νόσου στο μέλλον. Το ζητούμενο ήταν η ποιοτική επιμήκυνση της ζωής των κατά τα λοιπά δυστυχώς ετοιμοθάνατων ανθρώπων… Ουδέποτε είπα σε κάποιον ότι πρέπει να διακόψει την θεραπεία που είχε επιλέξει να πραγματοποιεί. Απλώς ανέφερα ότι δεν ήταν δυνατόν να λαμβάνονται τα βότανα τις ημέρες που πραγματοποιούνταν χημειοθεραπείες εξαιτίας των στομαχικών παρενεργειών. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν ζήτησα το οποιοδήποτε χρηματικό αντάλλαγμα, ενώ από τις μοναχές ή τους μοναχούς ζήτησα απλώς την προσευχή τους».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ