Κυριακή 29 Μαϊου 2022

Ψευτογιατρός: Παραμύθιαζε τους καρκινοπαθείς πως είχε θητεύσει και στην κλινική που είχε νοσηλευτεί ο Σουμάχερ μετά το ατύχημα του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ψευτογιατρός: Παραμύθιαζε τους καρκινοπαθείς πως είχε θητεύσει και στην κλινική που είχε νοσηλευτεί ο Σουμάχερ μετά το ατύχημα του
Ακόμα και  “συναδέρφους” τους γιατρούς είχε εξαπατήσει ο ψευτογιατρός ογκολόγος, που η δημοσιοποίηση των στοιχείων του από τις αρχές είναι ζήτημα λίγων ωρών.
Από το στόχαστρο του μαζί με τους απελπισμένους ασθενείς και τους συγγενείς του δεν είχαν διαφύγει ούτε τα διαγνωστικά κέντρα αφού είχε καταφέρει να πείσει ακόμα και τους γνήσιους γιατρούς ότι είχε κάνει ειδική διατριβή στην ογκολογία.
Σοκαριστική η δημοσιοποίηση των περιστατικών για την αναλγησία του 47χρονου απατεώνα, που φρόντισε να εμφανίζεται ακόμα και σαν συνοδός ασθενών γιατί οι αναμονές των νοσοκομείων αποτελούσαν την κύρια δεξαμενή αλίευσις των θυμάτων του. Σύμφωνα με δημοσίευμα του  Ελέυθερου Τύπου, ένα από τα θύματα του το 14χρονο αγόρι, λίγες ημέρες πριν να φύγει από τη ζωή θέλησε να φάει ένα σουβλάκι και όταν οι γονείς του επικοινώνησαν με τον κατηγορούμενο αυτός μελέτησε το «πρόγραμμα διατροφής» και απάντησε αρνητικά.
Για να πείθει για την ιατρική του δεινότητα έστηνε παρουσία σθενών εικονικές κλήσεις στο κινητό του δήθεν για να δώσει συμβουλές σε εξειδικευμένα αντικαρκινικά νοσοκομεία.
Αποκαλύφθηκε στο χειρουργείο
Στην αρένα του χειρουργείου ωστόσο έμελε να ξεγυμνωθεί η απάτη του όταν ένας γιατρός από τον οποίο ζήτησε να μπει μαζί του στο χειρουργείο, αντιλήφθηκε από την αρχή ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον κατηγορούμενο… αλλά όταν είδε πως δεν ήξερε ούτε να αποστειρώνει τα χέρια του πριν το χειρουργείο και στη συνέχεια έξυσε το μέτωπό του με το γάντι, κίνηση που δεν κάνει κανείς σε χειρουργείο με αποτέλεσμα ο κανονικός γιατρός να τον πετάξει έξω από την αίθουσα.
Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι είχε σχέση το περιστατικό αυτό με τον άνθρωπο που αναζητούσαν ο οποίος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο ¨Νίκος Κοντός” και όταν χρησιμοποίησε επιταγή που χρησιμοποιούσε για να νομιμοποιεί τα χρήματα που εισέπραττε για να πληρώσει το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στο οποίο φοιτούν τα δύο του παιδιά, έφτασε το τέλος της δράσης του.
Τον σύστηναν οι παπάδες
«Μας τον είχαν συστήσει μέσω εκκλησίας. Από εκεί έγινε η γνωριμία. Η αλήθεια είναι ότι τον πιστέψαμε. Πρώτον συστήθηκε με τεράστιες σπουδές από την Αμερική, τη Νέα Υόρκη. Έχει και προφίλ στο Linkedin» ανέφερε στο “Open” πατέρας ασθενούς. «Μας είπε ότι ήταν στην κλινική που νοσηλεύθηκε ο Σουμάχερ μετά το ατύχημά του. Ακόμη ήταν με μεγάλες προσωπικότητες της χώρας που πήγαιναν εκεί για καλλωπισμό και για διάφορες θεραπείες. Δεν έψαχνα εναλλακτική θεραπεία. Είχαμε τους γιατρούς μας. Μας παρουσιάστηκε σαν γιατρός. Μας είπε ότι είναι γιατρός στο Παίδων και ότι έχει την ειδικότητα του παιδονευροχειρούργου, του παιδοογκολόγου, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα. Μας είπε ακόμη ότι η θεραπεία είναι ένα βήμα πριν πάρει έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων» συμπλήρωσε.

«Άλλαξε τη θεραπεία. Εκεί που το παιδί έπαιρνε την άλφα θεραπεία μας είπε ότι είναι “άχρηστη” και θα παίρνει τη δική μου, με διάφορα σκευάσματα και σας υπόσχομαι πλήρη ίαση» πρόσθεσε ο πατέρας του θύματος. «Δεν ξέραμε τι χορηγούσε στο παιδί. Τα παρασκευάσματα ήταν στην Ελβετία. Από εκεί έρχονταν. Οι συναντήσεις μας γίνονταν σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα των Αθηνών. Μας έκλεινε ραντεβού για να κάνουμε μαγνητική. Τον ζητούσαν άλλοι γιατροί και όταν συζητούσαν με συναδέλφους τους έλεγαν “δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν”» κατέληξε.

Από την πλευρά τους οι συγγενείς του 16χρονου κοριτσιού που απεβίωσε νοιώθουν δικαιωμένοι που συνελήφθη ο ψευτογιατρός μετά από τόσο καιρό. “Βέβαια θα πεις ότι το παιδί δεν γυρίζει” δηλώνει στον σημερινό Ελεύθερο Τύπο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ