Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Ψήφιση νομοσχεδίου για το ΕΣΥ: Αποσύρθηκε η ρύθμιση για τους ιδιώτες γιατρούς μετά τις αντιδράσεις

«Είναι αιφνιδιασμός όταν εισάγετε διάταξη νόμου στο πέρας του καταλόγου. Άρα οι βουλευτές δεν έχουν δικαίωμα να τοποθετηθούν», ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, για την ρύθμιση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ψήφιση νομοσχεδίου για το ΕΣΥ: Αποσύρθηκε η ρύθμιση για τους ιδιώτες γιατρούς μετά τις αντιδράσεις (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στην απόσυρση της ρύθμισης για ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ από το νομοσχέδιο για την δημόσια υγεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας που ψηφίζεται σήμερα Παρασκευή (12/4) , προχώρησε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

«Δέχομαι τη Βουλή ως πεδίο διαλόγου και όχι αντιπαράθεσης. Δεν θέλω μια σημαντική μεταρρύθμιση να κρυφτεί πίσω από ένα διαδικαστικό ζήτημα», ανέφερε ο Υπουργός και στη συνέχεια επισήμανε ότι η ρύθμιση ήταν αίτημα και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και άλλων φορέων του ιατρικού κόσμου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη λίγο πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου δήλωσε ότι «στο άρθρο 7 προσθέτουμε εδάφιο που δίνει τη δυνατότητα στους ιδιώτες γιατρούς να ασκούν έργο στο ΕΣΥ, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Οι περαιτέρω προϋποθέσεις και προδιαγραφές θα καθοριστούν με ΚΥΑ».

Νομοσχέδιο για ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ: Οι αντιδράσεις

Το εδάφιο που προστέθηκε μετά το πέρας του καταλόγου προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Αρχικά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός ανέφερε: «Κύριε υπουργέ, η συζήτηση δεν είναι μόνο ότι αιφνιδιάστηκε, αλλά πάτε και κάνετε κάτι που δεν προβλέπετε. Αυτό που περιγράψατε στην επιτροπή και φέρνετε εδώ είναι στην ουσία άρθρο. Είναι αυτοτελές. Φέρτε τροπολογία και όχι 10 λεπτά με νομοτεχνική. Γιατί δεν είναι νομοτεχνική και φυσικά πρέπει να υπάρξει και η έκθεση του γενικού λογιστηρίου».

Ενώ και ο Μιχάλης Κατρίνης από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής διαφώνησε λέγοντας ότι «κανείς δεν αμφέβαλε ότι ήταν πολιτική σας πρόθεση να το φέρετε. Όντως το είπατε, εμείς διαφωνούμε. Είναι αιφνιδιασμός όταν εισάγετε διάταξη νόμου στο πέρας του καταλόγου. Άρα οι βουλευτές δεν έχουν δικαίωμα να τοποθετηθούν».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ